Το γενέθλιο πάρτι με τους 13 νεκρούς

10:46 6/8/2016 - Πηγή: Protagon

Θα ήταν ένα όμορφο πάρτι γενεθλίων, σε ένα από τα καλά μπαρ της Ρουέν, της νορμανδικής πόλης που είχε μόλις συνέλθει από τη σφαγή του ιερέα από τους τζιχαντιστές (όσο μπορείς να συνέλθεις από κάτι τόσο άγριο). Ηταν νεαρόκοσμος μαζεμένος στο «Au Cuba Libre» στο κέντρο της Ρουέν. Και τότε ήρθε η φρίκη. Μια έκρηξη. Και μετά πυρκαγιά. Και έπειτα ο απολογισμός: 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι έξι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά.

Τη μακάβρια

ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, γεγονός που μαρτυρά τον βαθμό ανησυχίας των γαλλικών Αρχών. Ολων το μυαλό πήγε αρχικά στο ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης – Παρασκευή βράδυ δεν είχε γίνει και το μακελειό στο Μπατακλάν τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Καζνέβ είπε ότι οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να καθορίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Incendie grave à Rouen : profonde tristesse face à la tragédie qui a fauché 13 jeunes vies. Compassion et soutien aux familles éprouvées.

— Manuel Valls (@manuelvalls) August 6, 2016

Σύμφωνα με τoυς εκπροσώπους του Διαμερίσματος της Σεν Μαριτίμ, όπου βρίσκεται το Cuba Libre, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα. «Από τους έξι τραυματίες, ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο Ιβάν Κορντιέ, ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας. Σύμφωνα με την Parisien που επικαλέστηκε άνθρωπο με γνώση του φακέλου της υπόθεσης η πυρκαγιά πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τα κεράκια στην τούρτα.

Το εσωτερικό του μπαρ. Ενας πυροσβεστήρας στις καρέκλες (REUTERS)

«Το άτομο που μετέφερε την τούρτα μάλλον έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Τα κεράκια έβαλαν φωτιά στη μοκέτα και γρήγορα οι φλόγες έφτασαν στην ψευδοροφή από πολυεστέρα» είπε η πηγή στην Parisien. «Ο τοξικός καπνός έπνιξε τα θύματα, τους προκάλεσε ασφυξία» συνέχισε, περιγράφοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό αλλά και ένα κατάστημα με ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας.

Οντως το πάρτι έγινε στο υπόγειο του μπαρ. Και ο δήμαρχος της Ρουέν, Υβόν Ρομπέρ, είπε ότι «το υπόγειο ήταν πολύ μικρό για να γίνει αυτό το πάρτι». Αυτό εξηγεί ότι τα παιδιά δεν μπόρεσαν καν να βγουν από τον χώρο της φωτιάς. «Κάηκαν σαν τα ποντίκια», σχολίασαν κάποιοι.

Το μπαρ είχε κλειστεί από μια παρέα για τα γενέθλια. Ηταν μέσα 20 άτομα. Ηλικίας από 18 έως 25 ετών…

The post Το γενέθλιο πάρτι με τους 13 νεκρούς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα