Το επόμενο βήμα για τις πέντε αναπλάσεις του σχεδίου «Νέα Αθήνα»

Πέντε αναπλάσεις –ανάμεσα στις οποίες και η κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού- περιλαμβάνει το σχέδιο «Νέα Αθήνα» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε

σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αποκλειστικά για τη «Νέα Αθήνα».

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του σχεδίου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα.

Αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για την εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις:

-Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

-Τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

-Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού.

-Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα.

-Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

The post Το επόμενο βήμα για τις πέντε αναπλάσεις του σχεδίου «Νέα Αθήνα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα