Το Newsweek καλεί τους αμερικανούς στρατηγούς «να μας σώσουν από τον Τραμπ»

Την ανησυχία των Αμερικανών -και μαζί όλου του κόσμου- αν στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Κιμ Γιονγκ-Ουν αλλά είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, ως ένας απρόβλεπτος πολιτικός που έχει στη διάθεσή του τους κωδικούς με τα πυρηνικά των Ηνωμένων Πολιτειών, απηχεί το εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek.

Εμπιστεύεται η Αμερική τον πρόεδρό της; Οχι, αν κρίνουμε από τη δημοσκόπηση που διενήργησε

το ινστιτούτο Pew Research και δημοσιεύεται στο Nesweek: η πλειονότητα των αμερικανών πολιτών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ, με το 58% να εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ενδεικτικός του κλίματος στις ΗΠΑ είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού. «Ready for war?» (ένα λογοπαίγνιο με το «Ready for what?») – «έτοιμοι για πόλεμο;» «έτοιμοι για τι;». Και ο υπότιτλος ακόμα πιο έκδηλος της ανησυχίας της αμερικανικής κοινής γνώμης για τον πολεμοχαρή, αλλά μάλλον ανέτοιμο για κάτι τέτοιο, πρόεδρο: «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ -και τον κόσμο- από τον Τραμπ;», γράφει χαρακτηριστικά στο εξώφυλλο που δείχνει τον πρόεδρο με ένα στρατιωτικό κράνος στραβοφορεμένο στο κεφάλι του.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της κρίσης στη Βόρεια Κορέα -μετά και τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ- το περιοδικό αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πρόεδρος κλείνει τον δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις…

The post Το Newsweek καλεί τους αμερικανούς στρατηγούς «να μας σώσουν από τον Τραμπ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα