Τι κοινό έχουν ο Τραμπ και η κλειτορίδα;

Πολλά έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Διαδηλώσεις, φασαρίες, συγκεντρώσεις, ομιλίες αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Μία τέτοια διοργανώθηκε στην Αυστραλία, στην Οπερα του Σίδνεϊ και ήταν η συναυλία της Αμάντα «Fucking» Πάλμερ, μέλος του αβάνγκαρντ αμερικανικού μουσικού γκρουπ The Dresden Dolls.

Η Αμάντα Πάλμερ έδωσε μια φεμινιστική συναυλία στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, μια συναυλία «κατά των διακρίσεων» ‒ αυτή η φράση γίνεται

κλισέ τελευταία.

Το έμβλημα της βραδιάς, στη συναυλία, ήταν μια τεράστια χρυσαφιά κλειτορίδα-γλυπτό, πασπαλισμένη με γκλίτερ, σε κλίμακα 100:1 από το φυσικό μέγεθος. Το γλυπτό έχει τίτλο «Glitoris» και είναι δημιούργημα της αυστραλιανής εικαστικού Αλι Σεμπάστιαν Γουλφ.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Αμάντα «Fucking» Πάλμερ, έδωσε το περασμένο Σάββατο μία αντι-Τραμπ συναυλία στην Οπερα του Σίδνεϊ. Για τη συναυλία συνεργάστηκε με την αυστραλή εικαστικό Αλι Σεμπάστιαν Γουλφ. Μαζί παρουσίασαν στο κοινό το έργο της εικαστικού με τίτλο «Glitoris»

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η Αμάντα Πάλμερ κάλεσε την Αλι Γουντ στη σκηνή για να παρουσιάσει το γλυπτό της, να περάσει το μήνυμα «Donald Fucking Trump» και να μιλήσει για το περίφημο γυναικείο γενετικό όργανο που τόσο ωμά φέρεται να έχει εκχυδαΐσει σε βίντεο ο νέος πλανητάρχης.

Τα 10 πράγματα που, σύμφωνα με τη δημιουργό του «Glitoris» Αλι Γουντ, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για την κλειτορίδα, όπως τα παρουσίασε η ίδια στην Οπερα του Σίδνεϊ:

1 Η κλειτορίδα είναι σαν παγόβουνο

Εμείς βλέπουμε μόνο την κορυφή του. Ολη η δουλειά όμως γίνεται πίσω από αυτό που βλέπουμε. Διότι η κλειτορίδα τυλίγει την κολπική σήραγγα και φτάνει ως τους μηρούς.

2 Στην κορυφή της κλειτορίδας απολήγουν τα διπλάσια νεύρα απ΄ό,τι στο πέος

Μιλάμε για περισσότερες από 8.000 νευρικές απολήξεις. Η κλειτορίδα αποτελείται από 18 διαφορετικά τμήματα, ένα μείγμα στυτικού ιστού, μυών και νεύρων. Όλα αυτά τα μικρά κομμάτια εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν τη μαγική αίσθηση που νιώθει κατά τη διάρκεια του οργασμού ο άνθρωπος που έχει κλειτορίδα.

3 Το μέγεθός της αυξάνεται ως 300%

Η κλειτορίδα όταν είναι ερεθισμένη πρήζεται από 50% έως 300%. Οσο πλησιάζει η στιγμή του οργασμού πρήζεται ακόμα περισσότερο.

Όταν είναι ήρεμη ο στυτικός ιστός απλώνεται προς τους μηρούς. Όταν είναι ερεθισμένη γίνεται ελικοειδής και δίνει την αίσθηση ενός εσωτερικού χαδιού στο γυναικείο σώμα.

4 Το σημείο-G και η διείσδυση σχετίζονται με την κλειτορίδα

Τόσο το σημείο-G όσο και η διείσδυση του πέους στον γυναικείο κόλπο ερεθίζουν συγκεκριμένα εσωτερικά τμήματα της κλειτορίδας. Ο οργασμός μπορεί να επιτυγχάνεται από διαφορετικά σημεία, αλλά όλα τελικά σχετίζονται με την κλειτορίδα. Ακόμα και ο κολπικός οργασμός στην πραγματικότητα είναι κλειτοριδικός.

Είναι λάθος, πάντως, εν γένει, να πιστεύουμε ότι ο γυναικείος οργασμός προκαλείται μόνο τη διείσδυση του ανδρικού πέος στον γυναικείο κόλπο. Οργασμός μπορεί να υπάρξει και χωρίς διείσδυση.

5 Ο όρος «κλειτορίδα» και η χρήση του

Ο όρος που χρησιμοποιούμε σήμερα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κλειτορίς», υποκοριστικό του κλειτύς < κλίνω < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *ḱley- (κλίνω).

Στα λατινικά ο όρος «clitoris» έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από τον 17ο αιώνα. Από τη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιείται και ως συντομογραφία ο όρος «clit».

Το «Glitoris» (στη φωτογραφία) είναι μια τεράστια χρυσαφιά κλειτορίδα. Η εικόνα είναι στιγμιότυπο από τη συναυλία του Σαββάτου. Αριστερά η Αμάντα Πάλμερ κοιτάζει το γλυπτό. Δεξιά η Αλι Γουλφ εξηγεί στο κοινό της συναυλίας τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για την κλειτορίδα. Η περφόρμανς της Γουλφ αποτελούσε μέρος της συναυλίας6 Είναι το μόνο μέρος του σώματος με μοναδικό λόγο ύπαρξης την απόλαυση…

Μόνο που μία στις 10 γυναίκες δεν έχει ποτέ οργασμό και από την άλλη σε ορισμένες κοινωνίες οι γυναίκες που δηλώνουν ότι έχουν, θεωρούνται ελευθερίων ηθών.

Τα πιο πάνω οφείλονται στην «κουλτούρα της ντροπής» που περιβάλλει τη γυναικεία σεξουαλικότητα αιώνες τώρα και καταπιέζει την επιστημονική έρευνα και την προσωπική εξερεύνηση.

7 Η απόλαυση δεν βγαίνει πάντα σε καλό

Στο παρελθόν πολλοί γιατροί συμβούλευαν την αφαίρεση της κλειτορίδας για τη θεραπεία ψυχικών νοσημάτων όπως είναι η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια ή αυτό «το ενοχλητικό πρόβλημα των γυναικών που με τρόπο “αφύσικο” επιθυμούν το σεξ», όπως αναφέρεται σε πολλά εγχειρίδια ακόμα και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Στην Αρχαία Ελλάδα οι λεσβίες και οι γυναίκες που ενεργητικά ζητούσαν το σεξ θεωρούνταν μάγισσες. Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες μπορούσαν να έχουν 16 ερωμένες και να πηγαίνουν στα λουτρά με νεαρά αγόρια.

Επίσης στον μεσαίωνα το σεξ ήταν όργανο του σατανά για να ρουφήξει τις ψυχές των χριστιανών. Το κυνήγι των μαγισσών είναι ένα παράδειγμα του πολέμου εναντίον της γυναικείας σεξουαλικότητας.

8 Η κλειτορίδα μπορεί να γίνει πέος και το αντίστροφο

Σε ορισμένες περιπτώσεις αλλαγής φύλου η κλειτορίδα μπορεί να μεγαλώσει με ορμόνες και να σχηματίσει πέος. Σε άλλες περιπτώσεις, η βάλανος μετακινείται και υπέχει θέση κλειτορίδας στην ανακατασκευή του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

9 Είναι το μόνο σημείο του ανθρώπινου σώματος που δεν γερνάει

Μια κλειτορίδα 80 ετών, δείχνει και λειτουργεί όμοια με μια 20χρονη. Αλλά είναι μεγαλύτερη – από την εφηβεία ως τα 100 χρόνια η κλειτορίδα μεγαλώνει 2,5 φορές.

10 Κάθε μία είναι μοναδική

Τη συναντάμε σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα – από απαλό ροζ έως μαύρο. Και είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα, όπως είναι διαφορετικό και το πρόσωπο από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η εικαστικός Αλι Γουλφ φωτογραφημένη με το έργο της, με τίτλο «Glitoris», το οποίο αναπαριστά μια κλειτορίδα σε κλίμακα μεγέθους 100:1

The post Τι κοινό έχουν ο Τραμπ και η κλειτορίδα; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα