Τι είπε ο Τραμπ στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Νταβός [βίντεο]

Στην πρώτη συμμετοχή αμερικανού προέδρου στην ετήσια συνάντηση του Νταβός, μετά από αυτή του Μπιλ Κλίντον το 2000, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την άτεγκτη θέση του που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «America First», αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πολυαναμενόμενης ομιλίας του στην προστασία των συμφερόντων της χώρας του και του αμερικανικού λαού.

Πάνω από όλα η Αμερική, τόνισε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει

και η Αμερική μόνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του με το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ είναι ανοικτές προς όλο τον κόσμο για επενδύσεις επί αμερικανικού εδάφους : «Είμαι εδώ για να δώσω ένα απλό μήνυμα: Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη ευκαιρία για προσλήψεις, επενδύσεις και ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Η Αμερική είναι έτοιμη για επενδύσεις και είμαστε ανταγωνιστικοί και πάλι».

.@POTUS: I’m here today to represent the interests of the American people and to affirm America’s friendship and partnership in building a better world…America hopes for a future in which everyone can prosper and every child can grow up free from violence, poverty, and fear. pic.twitter.com/2QYHwJzh22

— Department of State (@StateDept) January 26, 2018

«Πιστεύω στην Αμερική. Ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα βάζω πάντα πάνω απ’ όλα την Αμερική. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και οι ηγέτες των άλλων χωρών», επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ αναφορικά με τη στάση του έναντι του παγκόσμιου εμπορίου και των μέτρων οικονομικού προστατευτισμού, ήταν σαφής:

«Δεν μπορούμε να έχουμε ελεύθερο και ανοιχτό εμπόριο εάν κάποιες χώρες εκμεταλεύονται το σύστημα εις βάρος άλλων. Υποστηρίζουμε το ελεύθερο εμπόριο, αλλά χρειάζεται να είναι δίκαιο και αμοιβαίο… Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται πλέον να κάνουν τα στραβά μάτια σε άδικες οικονομικές πρακτικές. Το εμπόριο πρέπει να είναι δίκαιο και αμοιβαίο, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο εκμεταλλεύονται το σύστημα σε βάρος κάποιων άλλων».

The post Τι είπε ο Τραμπ στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Νταβός [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα