Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες της ρόδας στο Σύνταγμα

«Ο έλεγχος των μελετών για τη ρόδα και η πιστοποίησή τους από τον ανεξάρτητο φορέα TUV NORD HELLAS, ήταν δυνατό να ξεκινήσει μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης και κατόπιν αυτές θα προσκομίζονταν στην επιτροπή του Δήμου για έλεγχο και χορήγηση της άδειας λειτουργίας της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Venus Eurofreight, η εταιρεία που έχει για την Ελλάδα

τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας παρατήρησης, ολλανδικής ιδιοκτησίας.

Στην ανακοίνωσή της, η Venus Eurofreight σημειώνει ότι ζητήθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδών ιδιοκτητών της ρόδας και μέσω της εταιρείας ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προσκομισθούν τα τεχνικά στοιχεία που να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα, ωστόσο το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις δημοτικές αρχές.

Η εταιρεία τονίζει θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην αποξήλωση της ρόδας, ενώ επισημαίνει ότι η χρήση της «με πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες και για 20 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της ενώ παράλληλα θα είχε μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις περαιτέρω παραμονής της θα ήταν αποτέλεσμα νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα ακολουθούσε.

Επίσης, σημειώνει ότι αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις χρειάστηκαν διάστημα τριών μηνών για αδειοδότηση, έλεγχο και λειτουργία.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, στον απόηχο της απόφασης του Δήμου για απομάκρυνση της ρόδας από το Σύνταγμα, αλλά και της παρέμβασης εισαγγελέα για το ζήτημα.

«Ο κ. Τεντόμας έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει παραιτηθεί», είπε ο κ. Παπαγιαννάκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για διαδικασία την οποία δεν ακολούθησε η εταιρεία η οποία εγκατέστησε τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος.

Οπως εξήγησε, η εταιρεία ζήτησε παράταση για να καταθέσει κάποια έγγραφα, με αποτέλεσμα η έναρξη λειτουργίας της ρόδας να μεταφερόταν μετά την Πρωτοχρονιά.

The post Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες της ρόδας στο Σύνταγμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα