Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Το Σεπτέμβριο χάθηκε η ευκαιρία να μας ενημερώσεις

Tην πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε στις 15:00 o επικεφαλής του Ποταμιού. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και τον κ. Θεοδωράκη για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός.

«Είναι και μια αφορμή να ενημερώνεται και ο κόσμος, υπάρχει ένα ενδιαφέρον και από το Μέσα. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να έχει ενημέρωση. Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού με τον κ. Τσίπρα

να συμφωνεί.

«Πάντως το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή για να μην λέει ο καθένας τα δικά του», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά με χαμόγελο και να καταλήγει λέγοντας «έχεις δίκιο».

Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε περίπου δυο ώρες.

«Οπως γνωρίζεται το ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς την άποψή μας για το μακεδονικό», είπε ο κ. Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις από τη FYROM ότι παραιτείται από τον αλυτρωτισμό για να εξηγήσει στη συνέχεια τη θέση του κόμματός του πως «πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Αρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το “Ανω Μακεδονία” και το “Βόρεια Μακεδονία”. Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει λύση και ότι υπάρχουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα με κυρίαρχο το θέμα του συντάγματος της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε και τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό επαναλαμβάνοντας την άποψη του ότι «είναι επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον υπουργό Αμύνης»

The post Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Το Σεπτέμβριο χάθηκε η ευκαιρία να μας ενημερώσεις appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα