Θεοδωράκης: «Αν κερδίσω και έχουν ψηφίσει 100.000 θα είναι ήττα»

«Το νέο κόμμα πρέπει να φτιαχτεί από 300.000 ψήφους. Οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, όποιον υποψήφιο κι αν επιλέξουν να ψηφίσουν». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποψήφιος για τον υπό σύσταση νέο φορέα τους Κέντρου, το μεσημέρι της Παρασκευής -λίγο μετά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα– μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «δεν πήρα απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή», σχολιάζοντας για τον

Πρωθυπουργό πως «δεν μπορεί να λέει για το θέμα της Σούδας ότι δεν είναι του παρόντος». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα, από τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 και τα εθνικά θέματα ως τα ζητήματα καθημερινότητας.

«H προχειρότητα που υπάρχει στα εκδοτήρια των εισιτηρίων (του Μετρό) σήμερα, μαρτυρά ότι σε όλα τα επίπεδα ότι αυτό που υπάρχει είναι προχειρότητα. Ακόμα και στο εθνικό ζήτημα υπάρχει προχειρότητα. Αυτή είναι η εντύπωσή μου από την απάντηση του κ. Τσίπρα. Και βεβαίως όταν αυτή την υπόθεση σε πρώτο βαθμό τη χειρίζεται ο κ. Καμμένος, τι άλλο αποτέλεσμα να περιμένεις» παρατήρησε.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στα κρούσματα βίας και τη δράση του Ρουβίκωνα. Οσοι χρησιμοποιούν τη βία δεν είναι αριστεροί ή δεξιοί, είναι φασιστές, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, και σκληρές, και επιθετικές, άλλα με ρόπαλο, μολότοφ, βία μιλάμε για φασισμό δεν μιλάμε για αντιεξουσιαστές» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμφωνήσει ότι ότι «ο Νίκος Τόσκας έδειχνε πάντα ανοχή στους μπαχαλάκηδες».

«Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη φασιστική συμπεριφορά, και γιατί δεν τιμωρούνται;» διερωτήθηκε αναφορικά στα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων στην Αθήνα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Χρήστο Κούτρα (αριστερά) και τον Γιάννη Ντσούνο στο στούντιο του ΣΚΑΪ

Σε ό,τι αφορά το σχηματισμό του νέου φορέα ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε χαρακτηριστικά «μη λες Κεντροαριστερά, η ταμπέλα λέει “νέος ενιαίος πολιτικός φορέας”, παράταξη και με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες και με αριστερούς. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ταμπέλα που μικραίνει τον ρόλο της», παραπέμποντας στην παράταξη των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Στις 12 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για την ταυτότητα του χώρου» επισήμανε στο σημείο αυτό.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, και δεν θα διαλυθούν, άλλα ο νέος αρχηγός θα είναι αρχηγός όλου του σχήματος στη Βουλή. «Εδώ μιλάμε για νέο κόμμα, δεν μιλάμε για ΔΗΣΥ “παύλα κάτι άλλο’’. Το νέο κόμμα θα προσδιοριστεί από το συνέδριο την άνοιξη, και μετά τις εκλογές θα αυτοδιαλυθούν» ανέφερε.

Επανέλαβε δε ότι το στοίχημα είναι η συμμετοχή των πολιτών. «Στις 12 Νοέμβρη οι πολίτες ψηφίζουν πρωτίστως για την ταυτότητα του νέου χώρου. Οι πολίτες την καθορίζουν», τόνισε και σημείωσε: «Αν κερδίσω και έχουν ψηφίσει 100.000 θα είναι ήττα».

The post Θεοδωράκης: «Αν κερδίσω και έχουν ψηφίσει 100.000 θα είναι ήττα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα