Τελευταίο ταξίδι για έναν θρύλο της ιστιοπλοΐας και των Ολυμπιακών Αγώνων

Ενας θρύλος της ιστιοπλοΐας και των Ολυμπιακών Αγώνων έφυγε από τη ζωή. Ο περίφημος δανός ιστιοπλόος Πολ Μπερτ Ελβστρεμ, χρυσός Ολυμπιονίκης σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις – από το Λονδίνο το 1948 έως και τη Ρώμη το 1960 – απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Ελβστρεμ είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 1928 στην Κοπεγχάγη και άρχισε να ασχολείται από νωρίς με την ιστιοπλοΐα. Σε ηλικία μόλις 20 ετών κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου στην κατηγορία Firefly. Ακολούθησαν τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία Finn στο Ελσίνκι το 1952, στη Μελβούρνη το 1956 και στη Ρώμη το 1960. Ο Ελβστρεμ ήταν ένας… θαμώνας των Ολυμπιακών Αγώνων, συμμετείχε οκτώ φορές ως και τη διοργάνωση της Σεούλ το 1988, οπότε και σταμάτησε, σε ηλικία 60 ετών.

Στην πλούσια καριέρα του, κατέκτησε 11 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες: αγωνιζόμενος με σκάφη τύπου Finn, 505, Snipe, Flying Dutchman, 5.5 Metre, Star, Soling και Tornado.

Μόνο έξι αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις σε ατομικό άθλημα: Οι άλλοι πέντε, είναι ο -επίσης- ιστιοπλόος, Μπεν Ενσλι, ο κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ο παλαιστής Καόρι Ιτσο, ο άλτης του μήκους Καρλ Λιούις και ο δισκοβόλος Αλ Ερτερ.

«Μεγάλη απώλεια, ο Πολ Ελβστρεμ, έφυγε απ΄αυτόν τον κόσμο. Εξαιρετικός ιστιοπλόος, καινοτόμος και πολυσύνθετη προσωπικότητα. Υπήρξε και θα εξακολουθήσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης», έγραψε σχετικά η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, Σοφία Μπεκατώρου, στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

The post Τελευταίο ταξίδι για έναν θρύλο της ιστιοπλοΐας και των Ολυμπιακών Αγώνων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα