Τα λονδρέζικα ταξί επιστρέφουν ηλεκτροκίνητα

Σε μια χώρα που αναζητά ακόμη την πορεία της στην εποχή μετά το Brexit, μια είδηση που συνδυάζει αισιόδοξα μηνύματα από τον χώρο της οικονομίας και από ένα από τα σύμβολα εθνικής περηφάνιας πρέπει να γίνεται δεκτή τουλάχιστον θετικά.

Σήμερα Τετάρτη εγκαινιάζεται στο Κόβεντρι ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, το πρώτο που τίθεται σε λειτουργία μετά από 10 χρόνια στη Βρετανία.

Οπως σημειώνει ο Guardian το εργοστάσιο δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που η Βρετανία -και κυρίως η κυβέρνησή της- αναζητά ευκαιρίες

και διεξόδους για την μετά το Brexit εποχή.

Ακόμη περισσότερο: το εργοστάσιο είναι της London Taxi Company (LTC), η οποία παράγει τα περίφημα μαύρα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου, και θα παράγει πλέον ηλεκτροκίνητα ταξί.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 300 εκατ. στερλινών από την μητρική εταιρεία της LTC, την κινεζική Zhejiang Geely Holding Group· είναι δύσκολο να ξεφύγει κανένας από την παγκοσμιοποίηση, ακόμα και αν παράγει το αυτοκίνητο-σύμβολο του Λονδίνου.

Πάντως, η εγκατάσταση ενός τέτοιου εργοστασίου έρχεται σε μια περίοδο ανησυχίας για τις επιπτώσεις της αποχώρησης από την ΕΕ στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, άλλοτε έναν από τους κραταιούς βιομηχανικούς κλάδους στη Βρετανία.

Εκθεση που δημοσιεύτηκε προ ημερών και επικαλείται ο Guardian αναφέρει ότι το κόστος συναρμολόγησης ενός αυτοκινήτου στη Βρετανία μπορεί να ανέβει κατά 2.370 στερλίνες μετά το Brexit. Με άλλα λόγια, αύξηση πάνω από 10% ανά αυτοκίνητο, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν υπάρχουν δασμοί και φόροι στις πρώτες ύλες και σε άλλα εξαρτήματα από την ΕΕ.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη για την ώρα. Αν και μαύρα, τα ηλεκτρικά ταξί μπορεί να προοιωνίζονται ένα φωτεινό μέλλον.

The post Τα λονδρέζικα ταξί επιστρέφουν ηλεκτροκίνητα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα