«ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με προσβάσεις στις τράπεζες θέλουν να κλείσουν “Τα Νέα” και το “Βήμα”»

16:31 5/5/2017 - Πηγή: Protagon

Νέα εμπόδια στη λειτουργία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα –και ενώ ο πλειστηριασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες ώστε να αναδειχθεί με διαφανείς διαδικασίες ο νέος ιδιοκτήτης. Και πάλι οι τράπεζες δέσμευσαν λογαριασμούς και πάλι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΔΟΛ, που από το καλοκαίρι ουσιαστικά εργάζονται

χωρίς αμοιβή, βρίσκονται απλήρωτοι.

Αυτή η διακοπή της χρηματοδότησης φαίνεται πως είναι το βασικό εργαλείο εκείνων που –όπως καταγγέλλεται τόσο μέσα από το Συγκρότημα όσο και από πολιτικούς– θέλουν να κλείσουν «Τα ΝΕΑ», το «Βήμα της Κυριακής» και τον ΒΗΜΑFM ώστε να πουληθούν πιο φθηνά και σε συγκεκριμένους.

Προς το παρόν οι εργαζόμενοι αντέχουν και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη μάχη, μολονότι έχουν πληρωθεί μόλις το 30% του μισθού του Απριλίου. Αλλά για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι και τα μέσα ενημέρωσης του ιστορικότερου οργανισμού ΜΜΕ της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ασύμμετρο πόλεμο συμφερόντων που αγγίζουν και την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό το σημείωμα του διευθυντή των «Νέων» Παναγιώτη Λάμψια που αναρτήθηκε από tanea.gr: «Ο κρυφός και ενίοτε φανερός πόθος κάθε εξουσίας να ελέγξει, να καθοδηγήσει ή, αν δεν μπορεί, να καταστρέψει τα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο παλιός όσο και η πολιτική. Στη δική μας περιπέτεια, πέρα από εκείνους που λατρεύουν να μας μισούν γιατί δεν μπορούν να μας βάλουν στα καλούπια τους, υπάρχουν και οι ενδιάμεσοι καλοθελητές αλλά ακόμη χειρότερα εκβιαστές και εκβιαζόμενοι.

» Ενώ λοιπόν διανύουμε την τελική φάση αυτής της βασανιστικής περιόδου και όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες και θα αναδείξει με διαφανείς διαδικασίες τον νικητή, δεχόμαστε καταιγισμό πιέσεων, ενίοτε και ωμών εκβιασμών», έγραψε μεταξύ άλλων ο διεθυντής των «Νέων».

Το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι τραπεζικός λογαριασμός που με βάση την τελευταία δικαστική απόφαση θα χρηματοδοτούσε από τα έσοδα των πωλήσεων και των διαφημίσεων την έκδοση των εντύπων και τη λειτουργία των άλλων μέσων του ΔΟΛ, δεσμεύτηκε και πάλι το πρωί της Παρασκευής – και ενώ εκκρεμούσε μια υπόσχεση των διευθυντών προς τους εργαζόμενους ότι θα έπαιρναν το υπόλοιπο του 15ημέρου που τους οφειλόταν.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού δεν δίστασε να κατηγορήσει κάποιους από την κυβερνητική πλειοψηφία με πρόσβαση στις τράπεζες που θέτουν νέα εμπόδια στη λειτουργία του ΔΟΛ. Είπε ο κ. Ψαριανός:

«Eπιμένουν κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με προσβάσεις στις τράπεζες να στρώνουν το έδαφος στους επίδοξους μιντιάρχες της νέας διαπλοκής. Τώρα προσπαθούν να κλείσουν τα “Νέα” και το “Βήμα” ώστε να πουληθούν φθηνότερα στους εκλεκτούς τους και -γιατί όχι!- να ανταλλαχθούν με τίποτα νέα βοσκοτόπια. Οι εργαζόμενοι στις δύο αυτές εφημερίδες χωρίς να δανείζονται έχουν κατορθώσει να κρατηθούν όρθιοι. Ας τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε με κοινή συμφωνία εργαζομένων και τραπεζών έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις».

The post «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με προσβάσεις στις τράπεζες θέλουν να κλείσουν “Τα Νέα” και το “Βήμα”» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα