Συνελήφθη ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Ουζμπέκος, ονομάζεται Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ -χρησιμοποιεί την κωδική ονομασία Αμπού Μοχάμεντ Χορασανί- και συνελήφθη

από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου-συνεργάτη του από το Κιργιστάν στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Εσενγιούρτ – στο διαμέρισμα βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων. Πρόκειται για εκείνον που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017, κρατώντας αυτόματο όπλο μπήκε στο κλαμπ Ρέινα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας συνολικά 39 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για μέλος του Ισλαμικού Κράτους -είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση- το οποίο οι Αρχές παρακολουθούσαν από την επόμενη της επίθεσης. Σύμφωνα με τις πηγές της Αστυνομίας που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4 ετών γιο του. Η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν από την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει και κρατούσαν τη σύζυγό του, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.Εκείνη είχε δηλώσει στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Ο τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί για να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η Aστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Reina teröristi Anlık pic.twitter.com/mqw5bNhq3c

— Hamit Ağabey (@laziibere) January 16, 2017

Oι Αρχές συνέλαβαν και τον φίλο του, στο σπίτι του οποίου έμενε ο μακελάρης.

VATANINA GÖZ DİKENİ EZ OĞLUM… #Reina " İstanbul Esenyurt'ta " … pic.twitter.com/y7bhcnNZqP

— (@BJK0053) January 16, 2017

Η τουρκική αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ είχε βγει η φωτογραφία του να τραβά βίντεο και να βγάζει φωτογραφίες προτού εξαπολύσει την επίθεση.

The post Συνελήφθη ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα