Συνεχίζεται το θρίλερ με τον γιο της Ρούπα – Ψάχνουν κρησφύγετα της οργάνωσης

14:53 7/1/2017 - Πηγή: Protagon

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κριθεί η τύχη του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα. Μόλις συνελήφθη η καταζητούμενη, η οποία είχε αναλάβει την ηγεσία του «Επαναστατικού Αγώνα» τον τελευταίο χρόνο, το παιδί της ανατέθηκε –με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών- σε κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα που απαιτείται «όταν είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς», όπως διευκρίνισε

με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.

Εξουσιοδοτημένη κοινωνική λειτουργός θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα -και όχι το Σάββατο όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα- στην Καλαμάτα, απ’ όπου κατάγεται η συλληφθείσα μητέρα, για να εξετάσει το περιβάλλον στο οποίο είναι πιθανό να ζήσει ο γιος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Οι δύο κρατούμενοι έχουν ζητήσει να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα και αδερφή της Ρούπα, καταγγέλλουν «απαγωγή» του γιου τους από το κράτος και έχουν αρχίσει απεργία πείνας και δίψας μέχρι να κανονιστεί ότι το παιδί θα ζήσει με τους συγγενείς του.

Μάλιστα, με επιστολή που αναρτήθηκε σε ιστότοπο, οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η πολιτεία έχει εξαπολύσει «αυτοτελή πόλεμο» εναντίον του παιδιού τους με στόχο τη «σύνθλιψή» του και ότι το κράτος πραγματοποιεί «οργανωμένη προσπάθεια αποδιοργάνωσης της προσωπικότητας» του παιδιού, λόγω του ότι «η μητέρα και ο πατέρας του είναι αμετανόητοι εχθροί του συστήματος». Η Πόλα Ρούπα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά από την Παρασκευή.

Σε αυτό το πλαίσιο, και δεδομένων των αντιδράσεων και των σχολιασμών που προκάλεσε το ζήτημα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε εξηγήσεις επισημαίνοντας ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας τέθηκε σε προστασία μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του και ότι παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Πρόσθεσε ότι το παιδί θα βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με τους συγγενείς του και ότι «αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Συνεχίζει τις έρευνες στα κρησφύγετα της Ρούπα οι ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα το σπίτι όπου διέμενε η Ρούπα και ο γιος της επί τουλάχιστον 1μιση χρόνο, στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, καθώς και άλλα τρία κρησφύγετα που εντοπίστηκαν την ημέρα της σύλληψης, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες.

Το σπίτι στην Ηλιούπολης χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «επιχειρησιακό στρατηγείο» της Ρούπα. Εκτιμάται ότι στο εσωτερικό του θα βρεθούν ίχνη των συνεργών της, ενώ από την επεξεργασία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, των USB και των χειρόγραφων σημειώσεων που κατασχέθηκαν πιθανότατα θα προκύψουν στοιχεία για τη δράση της 48χρονης το διάστημα που καταζητείτο καθώς και για τυχόν σχέδια μελλοντικών επιθέσεων. Εξάλλου, στα πειστήρια που κατασχέθηκαν βρέθηκαν σημειώσεις με ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών που βρίσκονταν στο στόχαστρο της καταδικασμένης σε κάθειρξη 50 ετών Ρούπα.

Οσο για την 25χρονη γυναίκα που συνελήφθη την ίδια μέρα, Πέμπτη, σε διαμέρισμα στον Αλιμο, τελικά φαίνεται ότι είχε πιο σημαντικό ρόλο απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Είχε θεωρηθεί ότι η ίδια συμμετείχε στην υπόθαλψη της Ρούπα και το γιου της αλλά τα ευρήματα των ερευνών αποκαλύπτουν ότι είχε ενεργότερο ρόλο. Και η ίδια άλλωστε, μετά τη σύλληψή της, δήλωσε μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα». Σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβε να μισθώσει κλειστό πάρκινγκ στην Κυψέλη, όπου εκτιμάται ότι θα μεταφέρονταν τα εκρηκτικά και τα κλεμμένα αυτοκίνητα που η Αστυνομία βρήκε αποθηκευμένα την Πέμπτη στο γκαράζ – γιάφκα του Αλίμου.

Το πάρκινγκ επί της οδού Προμπονά στην Κυψέλη, το οποίο εντοπίστηκε την Παρασκευή, ήταν κενό αντίθετα με εκείνο του Αλίμου, όπου βρέθηκαν χειροβομβίδες, μασούρια ζελατοδυναμίτιδας καθώς και πρώτη ύλη για κατασκευή εκρηκτικής ύλης τύπου ΑNFO.

Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Πέμπτη κρίθηκαν προφυλακιστέες με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι ίδιες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Πάντως, ασκήθηκαν επιπλέον διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συμμετοχή τους σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της «συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές» και της «διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων».

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

The post Συνεχίζεται το θρίλερ με τον γιο της Ρούπα – Ψάχνουν κρησφύγετα της οργάνωσης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα