Συναυλίες στον «Κήπο του Μεγάρου»

Οι κήποι στην Αθήνα δεν περισσεύουν αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και λίγοι – ειδικά στο κέντρο. Υπάρχουν αρκετοί, αλλά ο νορμάλ κόσμος δεν τους εκμεταλλεύεται. Βασική χρήση τους είναι να λειτουργούν ως αφοδευτήρια σκυλιών, κατοικιδίων και αδέσποτων. Κάτι είναι κι αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι το αφεντικό του σκυλιού έχει μαζί του γάντι και σακούλα.

Άλλη βασική χρήση των κήπων της Αθήνας είναι να «στεγάζουν» άστεγους – περάστε μια βόλτα από τον

Ευαγγελισμό. Τα παγκάκια είναι όλα κατειλημμένα με σέα και μέα και εκεί που παλιά ήταν το κυριλέ εστιατόριο, τώρα είναι υπαίθριοι κοιτώνες και αυτοσχέδια αφοδευτήρια για ανθρώπους (μέσα στις πρασιές).

Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι τακτικός θαμών του «Κήπου στο Μέγαρο». Οι συναυλίες του γίνονται sold out προτού καν διαφημιστούν

Άλλη χρήση τους, είναι και ως καταφύγιο των επιδειξιών. Μπαίνεις μέσα στον Εθνικό Κήπο μέρα μεσημέρι να κόψεις δρόμο για να πας στη δουλειά σου και να περάσεις μέσα από το πράσινο, και πέφτεις πάνω στον τρελό με τα γεννητικά του όργανα φόρα παρτίδα.

Τέλος πάντων, το θέμα μας εδώ είναι ο «Κήπος του Μεγάρου», και το θαύμα αυτής της πρωτοβουλίας, να διοργανώνονται εκεί συναυλίες νέων καλλιτεχνών. Ο κήπος αυτός έχει μοναδικά ατού για μια συναυλία με νεανικό κοινό:

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.Είναι μεγάλος και δροσερός.Είναι δίπλα στη στάση του μετρό και γενικά είναι εύκολα προσβάσιμος.Είναι αληθινός κήπος, με υψώματα, με δέντρα, με πράσινο, με πεζούλιαΗ Μόνικα επίσης, κάθε χρόνο δίνει κι από μία συναυλία εκεί. Φέτος θα εμφανιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Η προπώληση έχει αρχίσειΠεριτριγυρίζεται από μπαρ και εστιατόρια όπου μπορείς να πας μετά τη συναυλία.Εχει πάρκινγκ για όλους θέλουν να έχουν αυτοκίνητο.Λόγω Μεγάρου Μουσικής, δεν υπάρχει ξεκατίνιασμα – σύριγγες, μεθύσια, ξυραφάκια κτλ.Είναι σχετικά απομονωμένος από τις κατοικίες οπότε οι συναυλίες δεν ενοχλούν κανέναν.

Υπάρχει και κάτι άλλο, παράδοξο, που αφορά εμένα και τον «Κήπο του Μεγάρου». Το σπίτι μου βρίσκεται κοντά και ψηλά, στον έκτο όροφο. Μεσολαβεί η Βασιλίσσης Σοφίας βέβαια και σε κάθε περίπτωση δεν έχω οπτική επαφή με το πράσινο, ωστόσο ακούστε τι συμβαίνει… Ακούω τη συναυλία. Όχι όταν περπατάω στην Βασιλίσσης Σοφίας. Την ακούω, μόνο από το διαμέρισμά μου, σαν μακρινό σάουντρακ της καλοκαιρινής Αθήνας. Ακούω τις πρόβες από νωρίς και προσπαθώ να μαντέψω από τις φωνές και τα τραγούδια ποιος καλλιτέχνης είναι. Πέφτουν και στοιχήματα, αν έχω καλεσμένους.

Αλλος ένας τακτικός… του «Κήπου». Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα παίξει εκεί στις 10 Σεπτεμβρίου

Ένα απόγευμα, καλοκαίρι, μιλούσα με την αδερφή μου στο τηλέφωνο, δίπλα στο ανοιχτό παράθυρο και ξαφνικά ακούσαμε τον Κωστή Μαραβέγια να προβάρει τα τραγούδια του στον Κήπο. Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε τίποτα εκείνο το βράδυ αλλά με το που αντιλήφθηκε (από το τηλέφωνο) τα ακόρντα, μου λέει «Κερνάς κοκτέιλ στη βεράντα να ακούσουμε τη συναυλία;».

Αυτό για μένα είναι το καλοκαίρι στον «Κήπο του Μεγάρου».

*Επόμενες συναυλίες στον «Κήπο» είναι της Μόνικα (02/09) και του Φοίβου Δεληβοριά (10/09).

The post Συναυλίες στον «Κήπο του Μεγάρου» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα