Στρατιωτικά ρουκετοβόλα δώρισε στον Δήμο Βροντάδου ο Νότης Μηταράκης

Ο επίτιμος στρατηγός ρουκετοβολικού Νότης Μηταράκης περιμένει να δοθεί το σύνθημα της μάχης έξω από την Παναγία την Ερειθιανή στο Βροντάδο.

Ενισχυμένες θα μπουν τελικά στη φετινή ρουκετομαχία της Ανάστασης οι αντίπαλες εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής. Διότι αν και κάποια στιγμή κινδύνεψαν να περάσουν το φετινό Πάσχα ειρηνικά και βαρετά, τελικά η μάχη τους δεν θα έχει προηγούμενο.

Αιτία, η δωρεά εκ μέρους του Νότη Μηταράκη δέκα (10) εκτοξευτήρων ρουκετών που θα μοιραστούν εξίσου

στις δύο ενορίες αναβαθμίζοντας την ρουκετοβολική τους ικανότητα. Συγκεκριμένα από τος 100.000 ρουκέτες που αντάλασσαν κάθε Ανάσταση, φέτος με τους εκτοξευτές θα μπορούν να φτάσουν στο εκατομμύριο κάνοντας πολύ πιο σημαντική ζημιά στα κτίρια του αντιπάλου, όπως απαιτεί το έθιμο…

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο βουλευτής Χίου θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο που σύμφωνα με το έθιμο θα καθίσει στο κέντρο της πλατείας χωρίς προφύλαξη και θα γίνει στόχος ρουκετών.

Ο λόγος που το Βροντάδο θα τιμήσει τον Νότη Μηταράκη, είναι επειδή μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε εκτάκτως στη Βουλή διέσωσε την τελευταία στιγμή τον ρουκετοπόλεμο καθώς επιτρέπει ξανά το εθιμοτυπικό «vivere pericolosamente» κάνοντας παράνομες τις καταγγελίες των κατοίκων.

The post Στρατιωτικά ρουκετοβόλα δώρισε στον Δήμο Βροντάδου ο Νότης Μηταράκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα