«Πυροσβεστική» επίσκεψη Κοντονή στον Ιερώνυμο

Σε μία κίνηση καλής θέλησης ώστε να αποκατασταθούν -στο μέτρο του δυνατού- οι τραυματισμένες, από τον νόμο για τη διόρθωση φύλου, σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αν και από το υπουργείο δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, κεντρικό θέμα ήταν ο επίμαχος νόμος για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις της Ιεραρχίας.

Στη συνάντηση που όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού

Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης και για τις 16 αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται στον νέο νόμο, αναφορικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις Κοντονή περί αυστηροποίησης των προϋποθέσεων και τον ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία, πηγές της Αρχιεπισκοπής θέλησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της επίσκεψης του υπουργού, δείχνοντας έτσι ότι θα πάρει ακόμα πολύ για να «σπάσει ο πάγος» στις σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας.

The post «Πυροσβεστική» επίσκεψη Κοντονή στον Ιερώνυμο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα