Στέλιος Παππάς: «Ερχόμαστε να καθαρίσουμε έναν οργανισμό με κακή φήμη»

Εξηγήσεις για την τοποθέτησή του στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έδωσε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτή η ιστορία έχει ημερομηνία λήξης το 2019 και ότι «ερχόμαστε με την εντολή, όπου υπάρχουν σκάνδαλα να τα αποκαλύψουμε».

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης

93,4» ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς υπογράμμισε ότι «πάμε να καθαρίσουμε έναν Οργανισμό, ο οποίος δεν έχει την καλύτερη φήμη».

Πρόσθεσε ότι «όταν συγκρούεσαι δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά για να παίζουμε, φαίνεται πως το ξέρουν και θέλουν να το κάνουν «γαργάρα»».

Σχετικά για την τοποθέτησή του στον ΟΑΣΘ διευκρίνισε ότι «αυτή η ιστορία είναι μεταβατική, έχει μια ημερομηνία λήξης στο τέλος του 2019, γιατί μια-μια τις δραστηριότητες πρέπει να τις εξυγιάνουμε και να τις μεταβιβάζουμε στον νέο φορέα. Να ξεσκαρτάρουμε την κατάσταση για να μπορέσει σε έναν χρονικό ορίζοντα ορατό να υπάρξει μια απολύτως εξυπηρετική διαδικασία για τους πολίτες.

» Δεν έρχομαι από τον Άρη, αλλά από την Αθήνα, και με πολύ καλή γνώση επί του θέματος».

Προτεραιότητα της νέας διοίκησης χαρακτήρισε το να υπάρχουν «καλές αστικές συγκοινωνίες για τους πολίτες, να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι για να μπορούν να προσφέρουν». Τόνισε ακόμη ότι «βεβαίως όπου υπάρχουν σκάνδαλα θα τα αποκαλύψουμε. Με αυτή την εντολή ερχόμαστε στον ΟΑΣΘ».

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια που έγιναν από την αντιπολίτευση για την σχέση του με τον γιο του και υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, τόνισε: «έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε για να παίζουμε. Η σύνδεσή της δικής μου τοποθέτησης μου με τον Νίκο είναι τελείως βλακώδης. Είμαστε στο κίνημα με κατάθεση ψυχής. Μερικές φορές γελάω μερικά από αυτά που λέγονται και θα τα χρησιμοποιώ ως ανέκδοτα».

Τέλος είπε ότι η αποποίηση μισθού ήταν ζήτημα τιμής για εκείνον την στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι. «Είμαι λιτός άνθρωπος, μου φτάνει η σύνταξή μου και κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Θα δημοσιοποιήσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία» κατέληξε.

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Θα βάλουμε πλάτη»

Τη βούληση των εργαζομένων του OΑΣΘ να «βάλουν πλάτη» και να κερδηθεί το στοίχημα που έχει βάλει η κυβέρνηση, μέσω της τοποθέτησης των νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ, εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε, ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετέβη στο συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και ανέλαβε εκ νέου τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ προηγουμένως δήλωσε ότι θα δοθεί και φέτος η διαφορά του ΦΠΑ στον Οργανισμό, που λαμβάνει με 13% και πληρώνει με 26%.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης, κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, επεσήμανε στους εργαζόμενους, ότι είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις και θα υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως και ότι «κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, απευθυνόμενος νωρίτερα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, είπε ότι ζήτησε να πρωτοκολληθεί η εισαγγελική παραγγελία με την οποία ζήτησε αντίγραφα του συνολικού αρχείου του Τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ, αλλά και άλλα έγγραφα που έχουν σχέση με τη δράση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανίδης, «αφενός μεν η πιθανότητα αλλοιώσεων ή απώλειας των προαναφερομένων εγγράφων, αφετέρου με στοιχεία να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν ποινικής ή πειθαρχικής φύσεως απόδοση κατηγοριών σε βάρος μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Μαξίμου: «Κωμικοτραγικό να μιλά η ΝΔ για νεποτισμό»

Εν τω μεταξύ σε σχόλιό του σχετικά με την επίθεση της ΝΔ στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

» Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

» Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

» Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».

The post Στέλιος Παππάς: «Ερχόμαστε να καθαρίσουμε έναν οργανισμό με κακή φήμη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα