Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε τσόντα σε λαϊκιστές και συντηρητικούς»

Κάλεσμα στους ανθυποψηφίους του για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν, απηύθυνε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος», σημείωσε μεταξύ άλλων στην αναφορά του για τον νέο φορέα για να προσθέσει: «Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει».

Όπως είπε, οι αποφάσεις του νέου προοδευτικού Κινήματος θα καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα του λαού. Η κυβέρνηση είναι το μέσο, δεν είναι ο σκοπός. κατά συνέπεια, τόνισε, αυτό που πρώτα θα απασχολήσει το νέο Κίνημα είναι οι λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των ενδεχόμενων συνεργασιών του νέου φορέα, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι τσόντα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε στους λαϊκιστές, ούτε στους συντηρητικούς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και στη δήλωση Καμίνη ότι υπήρξε ηγέτης του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015: «Εγώ», είπε, «ήμουν ο στρατιώτης του «ναι». Εγώ και οι βουλευτές μου ήμασταν στρατιώτες του «ναι», στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να μην γυρίσει σε ένα βαλκανικό παρελθόν, και την κερδίσαμε αυτή τη μάχη» .

Ερωτηθείς εξάλλου για το θέμα των επενδύσεων, παρατήρησε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται (Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια). Ειδικά για το θέμα της Eldorado Gold, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη να να πάρει το βάρος της απόφασης για την υπόθεση της Χαλκιδικής. «Γιατί όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στη διαιτησία; Τα «στα τσακίδια» είναι γραμμή του κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει ή όχι τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

The post Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε τσόντα σε λαϊκιστές και συντηρητικούς» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα