Τζέιμς Σταυρίδης: «Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση του Τραμπ»

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν θα καταλάβει θέση στη διακυβέρνηση Τραμπ. Ετσι έβαλε τέλος σε ένα μεγάλο διάστημα εικασιών για τον ρόλο που θα είχε στη νέα προεδρία ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων έφεραν τον Σταυρίδη υποψήφιο ακόμα και για το υπουργείο Εξωτερικών, θέση για την οποία η πρόταση του Τραμπ

ήταν ο Ρεξ Τίλερσον διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σταυρίδης είχαν συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των επαφών του εκλεγμένου προέδρου με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επιτελείο του, αναφέρει το Politico.

Ωστόσο, το όνομα του Σταυρίδη είχε ακουστεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ως πιθανού αντιπροέδρου της Χίλαρι Κλίντον .

Μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Σταυρίδης ερωτήθηκε για το ότι φαινόταν έτοιμος να υπηρετήσει είτε την προεδρία υπό την Κλίντον, αν κέρδιζε η υποψήφια, είτε αυτήν του Τραμπ. Η απάντηση που έδωσε -αρκετά διπλωματική- ήταν ότι όλα είναι θέμα καθήκοντος.

Μετά την αποχώρησή του από το Πολεμικό Ναυτικό, ο Σταυρίδης στράφηκε στον ακαδημαϊκό χώρο και σήμερα είναι πρύτανης στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ στο πανεπιστήμιο Ταφτς. Δηλώνει ευχαριστημένος από τα νέα του καθήκοντα ενώ, σύμφωνα με το σχόλιο παρουσιαστή στο MSNBC, «η απώλεια για την Αμερική είναι κέρδος για το Φλέτσερ».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Τραμπ μάλλον έχει πάρει τοις μετρητοίς την λέξη «επιτελείο συνεργατών» καθώς η ομάδα των στενότερων συνεργατών του να θυμίζει όλο και περισσότερο κλαμπ αποστράτων.

Μόλις την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η επιλογή του Τραμπ για το υπουργείο Εσωτερικών είναι ο Ράιαν Ζίνκε, βουλευτής στη Μοντάνα και πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων (Navy SEAL).

Υπουργός Αμυνας θα είναι ο πρώην στρατηγός των πεζοναυτών Τζέιμς Μάτις, ο επονομαζόμενος και «λυσσασμένος σκύλος» για τις επιθετικές τακτικές του. Στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα τοποθετηθεί ο Τζον Κέλι ενώ σύμβουλος εθνικής ασφάλειας θα τοποθετηθεί ο επίσης απόστρατος υποστράτηγος Μάικλ Φλιν.

The post Τζέιμς Σταυρίδης: «Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση του Τραμπ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα