Στα χέρια των συντηρητικών αδελφών Κόουκ το περιοδικό Time

Μια πώληση που μπορεί να έχει επιπτώσεις στο τοπίο των έντυπων ΜΜΕ των ΗΠΑ –που ως γνωστόν δεν περνούν τα έντυπα τις καλύτερες ημέρες τους– ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Η εταιρεία που εκδίδει το περιοδικό Time και άλλους τίτλους πέρασε στην ιδιοκτησία της εκδοτικής επιχείρησης Meredith, την οποία κατέχουν οι δισεκατομμυριούχοι συντηρητικοί

αδελφοί Κόουκ, αντί του ποσού των 2,8 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία έκλεισε με την παρέμβαση του επενδυτικού σχήματος Koch Equity Development, που ελέγχεται από τον Τσαρλς και τον Ντέιβιντ Κόουκ και εισέφερε 650 εκατ. δολάρια.

Η Time Inc., πέρα από το ειδησεογραφικό περιοδικό που συμπληρώνει το 2023 έναν αιώνα ζωής, εκδίδει ακόμη το αθλητικό περιοδικό Sports Illustrated, το οικονομικό Fortune και το People. Αντιθέτως η Meredith έχει περιοδικά σπιτιού και καλύτερης ζωής, όπως το Better Homes & Gardens, το Family Circle και το Shape.

Οι αδελφοί Κόουκ είναι γνωστοί για την ενίσχυση συντηρητικών και ελευθεριακών θέσεων, αναφέρουν οι Times του Λονδίνου. Εχουν ακόμη χρηματοδοτήσει ομάδες που αρνούνται την κλιματική αλλαγή ή έχουν επιτεθεί στα δικαιώματα των γυναικών ή των εργαζομένων.

Ωστόσο για το Time οι Κόουκ δήλωσαν ότι θα κρατήσουν αποστάσεις από την εκδοτική γραμμή του περιοδικού.

Για δεκαετίες το Time ήταν το σημαντικότερο περιοδικό ειδήσεων στις ΗΠΑ, ωστόσο με την έλευση του Ίντερνετ οι κυκλοφορίες άρχισαν να πέφτουν σημαντικά. Μειωμένη κυκλοφορία και έσοδα έχουν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια το Sports Illustrated και το People.

Ο Τραμπ έχει μια μάλλον αντιφατική σχέση με το περιοδικό. Εχει δηλώσει μεν ότι είναι «πολύ σημαντικό περιοδικό» ενώ από την άλλη το έχει αποκαλέσει «ρηχό» και έχει πει ότι «οι μέρες του είναι μετρημένες».

Πριν από μερικές ημέρες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το Time ίσως τον επιλέξει για «πρόσωπο της χρονιάς», όπως είχε κάνει και πέρυσι με την εκλογή του στην προεδρία, και ότι τον ενημέρωσαν ότι είναι στα πιθανά ονόματα. Το περιοδικό δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την εκλογή του.

The post Στα χέρια των συντηρητικών αδελφών Κόουκ το περιοδικό Time appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα