Σκότωσαν δελφίνι για να βγάλουν selfie

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ανάγκη για μία selfie;

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγωνία για μία φωτογραφία που θα έχεις εσύ και δεν θα έχει ο άλλος;

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ενθουσιασμός και η ανάγκη για δημοσιότητα στο facebook και στο Instagram;

Σε παραλία της Αργεντινής, στην Σάντα Τερεσίτα συγκεκριμένα, δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή. Κι οι λουόμενοι το είδαν. Και με το που το είδαν, αντί να προσπαθήσουν να το επαναφέρουν στο νερό, τι έκαναν; Αρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του! Κι όχι μόνο

άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του, αλλά το περιέφεραν δεξιά κι αριστερά για να βγάλουν όλοι από μία selfie. Να απαθανατίσουν όλοι τη σκηνή, να μη μείνει κανείς με το παράπονο.

Δείτε για παράδειγμα όσα ανέβασε ο Ερνάν Κόρια, με το post του να έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 2.000 φορές.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Το εν λόγω είδους δελφινιού είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Τα φρανγκισκανικά δελφίνια θεωρούνται από τα πιο ευάλωτα είδη δελφινιών και είναι προστατευόμενο είδος. Ολα κι όλα είναι δεν είναι 30.000 σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

Μάλιστα, μετά το πρώτο δελφίνι, στην παραλία εμφανίστηκε και δεύτερο, το οποίο επίσης έπαιξε τον ρόλο του… τροπαίου, με το κορμί του να περνά από το ένα χέρι στο άλλο.

Μετά το περιστατικό, οι Αρχές της Αργεντινής προχώρησαν σε μίνι καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα δελφίνια δεν μπορούν να μείνουν για αρκετή ώρα έξω από το νερό, αφού το δέρμα τους αφυδατώνεται ιδιαίτερα γρήγορα. Η επιφάνεια του δέρματός τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και από κάτω της υπάρχει μεγάλο στρώμα λίπους, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ενυδάτωσή της.

No le saques fotos. Ayudalo a volver al agua Estas situaciones pueden llevar a su muerte https://t.co/TUDboTBzdZ pic.twitter.com/feZMG4oFCJ

— Vida Silvestre (@Vida_Silvestre) February 17, 2016

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις φωτογραφίες κι αφού έγινε κατανοητό από τους λουόμενους πως το ένα από τα δύο δελφίνια έχουν πεθάνει, το κουφάρι του έμεινε παρατημένο στην άμμο της παραλίας.

The post Σκότωσαν δελφίνι για να βγάλουν selfie appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
skotosan delfini
Τυχαία Θέματα