ΣΕΚΑΠ: Υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών αποφάσισε το δ.σ.

Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας και, κατά συνέπεια, εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της εταιρείας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ σε έκτακτη συνεδρίασή του το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληα αποφασίστηκε να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες για την προετοιμασία ένταξης της επιχείρησης σε καθεστώς αναγκαστικής πτώχευσης, ορίζοντας ειδικό σύμβουλο ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί το ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα

όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου «με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας».

Ήδη από σήμερα, ενημερώνει η διοίκηση της εταιρείας, «το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε ως Νομικό – Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον κ. Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου».

Εκ των πρώτων ενεργειών του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, σημειώνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση, αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης.

Την ίδια ώρα με ψήφισμά του προς τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων, το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης εκφράζει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ καθώς και την επιθυμία του να συμβάλει στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Αφού υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής δίνοντας θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες, στο ψήφισμα ζητείται να συνολογιστούν οι συνέπειες που θα έχει για την τοπική κοινωνία οποιαδήποτε παρεμπόδιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, απεθύνεται ύστατατη έκκληση να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση εταιρεία και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.

The post ΣΕΚΑΠ: Υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών αποφάσισε το δ.σ. appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα