Σε κλοιό ο γιος Τραμπ για τους «ρωσικούς συνδέσμους»

Τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ, που φέρει και το όνομά του, αγγίζει πλέον η διερεύνηση των επαφών του επιτελείου του πρώην προέδρου με τη Ρωσία, μετά τις αποκαλύψεις για τουλάχιστον μία απευθείας επαφή με πρόσωπο με σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη, το ζήτημα έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις, καθώς γερουσιαστές που μετέχουν στην επιτροπή η οποία εξετάζει τη ρωσική επιρροή στις αμερικανικές

εκλογές, λένε ότι οι αποκαλύψεις είναι το πιο δυνατό στοιχείο που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους.

Ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζητούν να παρουσιαστεί ο Ντον Τραμπ στην επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά το ζήτημα.

Ο ίδιος δεν αρνείται να εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες, ως τώρα, δεν πείθουν ιδιαίτερα.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Ντον Τραμπ, μαζί με τον Πολ Μάναφορτ, τον τότε επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, και τον γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, είχε συναντήσει τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία ισχυριζόταν ότι έχει στη διάθεσή της στοιχεία κατά της Χίλαρι Κλίντον και των Δημοκρατικών.

Εκ των υστέρων ο Τραμπ τζούνιορ είχε υποστηρίξει ότι η συνάντηση δεν έβγαλε πουθενά, γιατί η δικηγόρος, η οποία έχει γνωστές σχέσεις με το Κρεμλίνο, δεν είχε τίποτα το ουσιαστικό να πει. Ο Ντον Τραμπ υποστήριξε ότι τέτοιες συναντήσεις για να βρεθούν «βρόμικα στοιχεία» για τους πολιτικούς αντιπάλους είναι συνηθισμένες.

Ποια είναι η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια

Η ρωσίδα δικηγόρος -και το γραφείο της- έχει εκπροσωπήσει κρατικές επιχειρήσεις, αλλά και τον γιο ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου, γράφει το NPR.

Πάντως, αν και δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ απευθείας το ρωσικό Δημόσιο (κάτι που ισχυρίζεται και η ίδια), θεωρείται πρόσωπο που μεταφέρει άτυπα μηνύματα του Κρεμλίνου – ένα από τα πολλά που χρησιμοποιούνται από τη ρωσική κυβέρνηση ή συνεργάζονται με αυτή για να προωθούν την πολιτική της.

Ενα από τα πεδία δραστηριότητας της Βεσελνίτσκαγια -από το 2012 κιόλας- ήταν η ακύρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τον Μπαράκ Ομπάμα. Το έργο της ξεδιπλώθηκε και στα δικαστήρια και για την σπίλωση του ονόματος του Σεργκέι Μαγνίτσι, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του μυστηριωδώς μετά την αποκάλυψη που έκανε για εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η ρωσίδα δικηγόρος σε συνέντευξη στο NBC

Τώρα πλέον γνωρίζουμε περισσότερα: ο Τραμπ τζούνιορ είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι η συνάντηση θα ήταν για την παροχή πληροφοριών και δεν είναι κάτι που προέκυψε στην πορεία της συνάντησης. Ακόμη, όπως αποκάλυψαν οι New York Times ένας βρετανός μουσικός ατζέντης -με «θητεία» στα ταμπλόιντ!- είχε οργανώσει τη συνάντηση της πλευράς Τραμπ με τη δικηγόρο.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος του 2016 ήταν περίοδος κατά την οποία ο Ντον Τραμπ ήταν «εξαιρετικά πολυάσχολος» εξήγησε σε δήλωση ο δικηγόρος του και πρόσθεσε και αυτός ότι δεν προέκυψε τίποτα και ότι το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο γιος του προέδρου «δεν έκανε τίποτα κακό».

Ο πατέρας του, ο νυν πρόεδρος, δεν γνώριζε για τη συνάντησή και το περιεχόμενό της, δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του.

Παρά ταύτα, η γραμμή του Ντον Τραμπ, δεν πείθει τα μέλη της επιτροπής. Ο Λευκός Οίκος, δια της εκπροσώπου Σάρα Χάκαμπι, επέρριψε μάλιστα ευθύνες σε όσους ήταν πίσω από τη διαρροή της συνάντησης.

Ακόμα και αν η συνάντηση δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, η πλευρά του προέδρου έδειξε να έχει τη διάθεση να εμπλακεί με τη ρωσική πλευρά -και ειδικά με άτομα που σχετίζονται με το Κρεμλίνο- για την ανταλλαγή πληροφοριών. Ηταν ένα μήνυμα ότι «είμαστε πρόθυμοι να συναλλαγούμε».

Το ίδιο δείχνουν να πιστεύουν και από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών που εξηγούν ότι ο υιός Τραμπ «ήταν πρόθυμος να δεχτεί τη βοήθεια εχθρικής κυβέρνησης για να σπρώξει τις εκλογές προς το μέρος του».

The post Σε κλοιό ο γιος Τραμπ για τους «ρωσικούς συνδέσμους» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα