Σε επιφυλακή το υπουργείο Υγείας για την παγκόσμια ανάκληση βρεφικού γάλακτος

Οι ελληνικές Αρχές έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, για παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης, λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Στο κατάλογο των παρτίδων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Την ανάκληση

ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία Lactalis. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία πωλούνται σε όλο τον κόσμο με τις ονομασίες Milumel, Picot και Celi, αναφέρει το BBC.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παρακολουθεί το θέμα σήμερα Δευτέρα, θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση.

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε, ότι «τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα».

Αναρωτιέται όμως «αν τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την διάθεση προϊόντων βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία Lactalis, μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου των γαλακτοκομικών, εκτιμά ότι σχεδόν 7.000 τόνοι προϊόντων μπορεί να έχουν μολυνθεί, αλλά για την ώρα δεν έχει εικόνα για το ποια ποσότητα έχει πωληθεί και ποια είναι ακόμη στα ράφια.

Πέρα από την Ελλάδα, επηρεάζονται μεταξύ άλλων η Βρετανία, η Κίνα, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Οπως αναφέρει το BBC οι γαλλικές Αρχές ανέφεραν ότι μέσα στον Δεκέμβριο νόσησαν 26 βρέφη και παιδιά. Αρχικά είχε γίνει μια ανακοίνωση περιορισμένη ανάκλησης, ωστόσο τα μέτρα που πήρε η Lactalis κρίθηκαν ανεπαρκή και η απόσυρση επεκτάθηκε.

Η πηγή της μόλυνσης εντοπίστηκε σε συγκεκριμένο εργοστάσιο, οι παρτίδες του οποίου από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν αποσυρθεί.

The post Σε επιφυλακή το υπουργείο Υγείας για την παγκόσμια ανάκληση βρεφικού γάλακτος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα