Σε αυξημένη ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία

Υποψιασμένους βρίσκει τους περισσότερους στη Νέα Δημοκρατία η νέα απόπειρα της ηγετικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου να μετατρέψει και πάλι σε θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις την διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας – Θεσμών. Ηδη από χθες το βράδυ, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες περί της νέας «εμπλοκής» στην αξιολόγηση, βουλευτές της ΝΔ

προσπαθούσαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους να αποτιμήσουν τις νέες εξελίξεις και να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πλειονότητα των στελεχών επιμένει πως θα πρέπει να αναμένονται «επείγουσες πολιτικές πρωτοβουλίες» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, σε μία προσπάθεια να επανακτηθεί από το Μαξίμου η πρωτοβουλία των κινήσεων τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών. «Δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας οδηγείται και πάλι σε ένα blame game για να πείσει τους βουλευτές και την εκλογική του πελατεία, ο κίνδυνος του ατυχήματος είναι πλέον ορατός» επεσήμανε σε ομήγυρη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής κορυφαίο στέλεχος της παράταξης. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΝΔ βρίσκεται ήδη σε αυξημένη πολιτική ετοιμότητα, ενώ σχετικές οδηγίες έχουν ήδη δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στον ανά την επικράτεια κομματικό μηχανισμό.

Η ανησυχία περισσεύει στη λεωφόρο Συγγρού. Η αρνητική απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο ελληνικό αίτημα για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής ερμηνεύεται από τη ΝΔ ως η προσπάθεια των πιστωτών να διατηρηθεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδα νούμερων και στοιχείων. «Οιαδήποτε απόπειρα πολιτικής εμπλοκής στις εν εξελίξει διαπραγμάτευσης είναι εκτός τραπεζιού από την πλευρά των δανειστών και θα εξέπεμπε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα και στις αγορές, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει» τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Το περιβάλλον Μητσοτάκη πείθεται ημέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει στην πραγματικότητα την διάθεση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και ο «πόλεμος φθοράς» με τους δανειστές, στον οποίο επιδίδεται το τελευταίο εξάμηνο οδηγεί σε χρονοτριβή, η οποία κοστίζει πολύ ακριβά για την «ημιθανή ελληνική οικονομία». Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, η εκ νέου εξάντληση όλων των οικονομικών και χρονικών περιθωρίων αυξάνει και τις πιθανότητες ενός μη διαχειρίσιμου ατυχήματος, καθώς από τα μέσα Μαΐου «η Αθήνα θα αφεθεί στο έλεος της, ελέω του βρετανικού δημοψηφίσματος», όπως παρατηρεί δύσθυμα έμπειρο στέλεχος.

Υπερδραματοποίηση ή ηρωική έξοδος; Σε αυτό το ερώτημα απαντούν ευθέως στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, εκλογές ή δημοψήφισμα. Την προοπτική της οικουμενικής την έχει πυροβολήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που συνεχώς παράγει εντάσεις. Επίσης, τώρα που η χώρα χρειάζεται γρήγορες λύσεις δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου μιας οικουμενικής. Οι ίδιες πηγές επιχειρούν να προλάβουν και την οιαδήποτε σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο να επαναληφθεί ως κακέκτυπο ή ως φαρσοκωμωδία το περσινό σίριαλ της δήθεν ρήξης, που κατέληξε σε μία άτακτη υποχώρηση, διαμηνύοντας ότι πιθανό δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με την απόλυτη καταστροφή.

«Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού, δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό. Κύριε Τσίπρα αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «θλιβερό θίασο από επαγγελματίες ψεύτες και μεγαλομανείς λαϊκιστές» τονίζοντας ότι πρώτιστο καθήκον της ΝΔ είναι να φύγει αυτή η παρέα, που έχει φορτώσει την χώρα με 12 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα. Ενδεικτική, εξάλλου, της προσέγγισης, που υιοθετεί πλέον η νέα ηγεσία είναι και η τοποθέτηση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «εμείς θα είμαστε η πρώτη δύναμη τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές».

The post Σε αυξημένη ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα