Σαουδάραβας έκανε αεροπορικό ταξίδι μαζί με 80 γεράκια!

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά στο Reddit και κυκλοφόρησε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε όλον τον κόσμο. O λόγος; Η εικόνα απεικόνιζε μία πτήση αεροπορικής εταιρείας στην οποία δεκάδες γεράκια κάθονται σε θέσεις των επιβατών. Και όμως, αυτή η εκ πρώτης όψεως αλλόκοτη λήψη δεν είναι τελικά τόσο παράξενη.

Τα 80 γεράκια μετέφερε ένας Σαουδάραβας, πράγμα πολύ συνηθισμένο στην χώρα της Μέσης Ανατολής. Τα γεράκια εκπαιδεύονται για κυνήγι στη Μέση Ανατολή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το γεράκι είναι επίσης το εθνικό πουλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε είναι λογικό

οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν εκεί να προσφέρουν ειδική μεταχείριση στα συγκεκριμένα πουλιά.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai δήλωσε στην ιστοσελίδα The National, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ότι τα γεράκια πρέπει να έχουν τη δική τους θέση στο αεροσκάφος και πως τοποθετούνται σε ύφασμα για να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Η Etihad Airways από την πλευρά της αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Δεχόμαστε τη μεταφορά των γερακιών στην κύρια καμπίνα του αεροσκάφους με την προϋπόθεση να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν ληφθεί. Δεχόμαστε, επίσης, γεράκια σαν αποσκευές».

Τέλος, όπως αναφέρει και το Business Insider, ένας χρήστης του Reddit παρέπεμψε την ιστοσελίδα σε ένα χρήσιμο άρθρο του Atlas Obscura που λέει πως τα γεράκια μπορούν να έχουν δικά τους διαβατήρια για να ταξιδεύουν κανονικά και με τον νόμο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και με αυτόν τον τρόπο, η φωτογραφία με τα γεράκια – επιβάτες αεροπλάνου, απέκτησε μία λογική εξήγηση..

The post Σαουδάραβας έκανε αεροπορικό ταξίδι μαζί με 80 γεράκια! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα