O Σαμαράς βλέπει φως στο τούνελ από το Χονγκ Κονγκ

18:58 7/4/2016 - Πηγή: Protagon

Τη στέρεα πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει» στις πολλαπλές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που προσεκλήθη να μιλήσει στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο του 19ου Ασιατικού Φόρουμ.

Με τη χώρα να επανακάμπτει στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, λόγω της επιδεινούμενης κρίσης του Προσφυγικού,

αλλά και της «σύγκρουσης» κυβέρνησης – ΔΝΤ μετά τις διαρροές υποκλοπών στα Wikileaks, ο κ. Σαμαράς επέλεξε να δώσει έμφαση στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να υπερθεματίσει για τις δυνατότητες της χώρας ενώπιον ενός μάλλον απαιτητικού διεθνούς κοινού.

«Η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ανάπτυξης, αναξιοποίητες επενδυτικές ευκαιρίες, από τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που παραμένουν ανενεργά» επέμεινε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους φυσικούς της πόρους, την προνομιακή γεωπολιτική της θέση, τον Τουρισμό, την Ναυτιλία αλλά και την πολιτιστική της κληρονομιά.

«Η Ελλάδα, λοιπόν, μπορεί να γίνει μοναδικό κέντρο ευκαιριών για επενδύσεις και βιώσιμη ανάπτυξη. Οχι μια χώρα όπου αποτυγχάνει κάθε «σχέδιο διάσωσης», συμπέρανε ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα τους επόμενους μήνες. «Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος… ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την Οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα», επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας ότι η δική του κυβέρνηση έπεσε γιατί το εκλογικό σώμα, λόγω της φυσιολογικής κόπωσης από τη μακροχρόνια ύφεση δεν αντελήφθη τη διαφορά και ότι η χώρα αλλάζει κατεύθυνση.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το συνδυασμό οικονομικής κρίσης, Προσφυγικού και αναβάθμισης της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη ως την «τέλεια καταιγίδα» κατηγορώντας ευθέως τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «άνοιξε τα σύνορα και προσκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες, να μπουν στην Ελλάδα «transit», καθοδόν προς άλλες χώρες της Ευρώπης». Επισημαίνει, πάντως, ότι οι λύσεις θα πρέπει να αναζητηθούν πρωτίστως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Σαμαράς δίδει έμφαση στην ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, μέσω τολμηρών μεταρρυθμίσεων ώστε να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία και να αρθούν οι στρεβλώσεις των αγορών. Ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι οι δύο σύγχρονες «κατάρες» της ΕΕ είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, και ζητά από τις Βρυξέλλες «περισσότερη και ταχύτερη Ευρωπαική Ολοκλήρωση», αλλά και εξωστρέφεια.

«Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για να αποφύγουμε την καθίζηση στη στασιμότητα. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, για να χτυπήσουμε την απελπισία. Χρειαζόμαστε συνεργασία σε παγκόσμια επίπεδο και δημοκρατία στο εσωτερικό κάθε χώρας, για να καταπολεμήσουμε το Λαϊκισμό. Και χρειαζόμαστε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας για να καταπολεμήσουμε τον Εξτρεμισμό», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

The post O Σαμαράς βλέπει φως στο τούνελ από το Χονγκ Κονγκ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα