Σαμαράς: Αστείες οι διαβεβαιώσεις των υπουργών για την πετρελαιοκηλίδα

Mία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε θέμα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό. Με τη συνάντηση αυτή ο αρχηγός της ΝΔ ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του εν όψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή,

ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για τις συνέπειες της ρύπανσης στις ακτές της Αττικής. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική για την «ευκολία» με την οποία ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε για σύντομη άμβλυνση των επιπτώσεων της ρύπανσης, ενώ διερωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους πληγέντες από την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», παρατήρησε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι «σε δύο μήνες, όλα θα είναι εντάξει», απάντησε:

«Σε δύο μήνες; Εγώ λέω πως θα είναι και δύο χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει. Στην πατρίδα μου, στην Πύλο, θυμάστε πόσο χρόνο πήρε; Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις; Μακάρι να διαψευστώ».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τέλος, τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα. «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

The post Σαμαράς: Αστείες οι διαβεβαιώσεις των υπουργών για την πετρελαιοκηλίδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα