Ρωσία: Οι γυναίκες αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ολγκα Γκολοντέτς δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αμοιβές των γυναικών στη Ρωσία είναι κατά 26% μικρότερες των αμοιβών που παίρνουν οι άνδρες.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία ως προ τις αμοιβές γυναικών και ανδρών υστερεί σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Ο μέσος μισθός των ανδρών με βάση τα στοιχεία του 2015 έφθανε τις 38.600 ρούβλια (περίπου 600 ευρώ) και των γυναικών τις 28.000 ρούβλια (περίπου

420 ευρώ). Η μικρότερη διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών παρατηρείται στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η Γκολοντέτς -σύμφωνα με το Interfax και όπως αναμετέδωσε το ΑΜΠΕ- επεσήμανε επίσης ότι οι γυναίκες στη Ρωσία απασχολούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά το ποσοστό της εκπροσώπησης τους στα όργανα εξουσίας, σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές παροχές και τις προοπτικές της χώρας παραμένει χαμηλό.

Ως προς το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στην Βουλή, η Ρωσία σε σχέση με τις άλλες χώρες βρίσκεται στην εκατοστή θέση. «Στην Κρατική Δούμα (Βουλή-σ.σ.) οι γυναίκες εκπροσωπούν το 15% , ενώ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 17%» είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «στην κυβέρνηση οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 10%, δηλαδή είναι τρεις γυναίκες ανάμεσα στα 31 μέλη της κυβέρνησης».

The post Ρωσία: Οι γυναίκες αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα