Ρέντσι: «Υπέφερα πακετάροντας τα πράγματά μου»

Μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, η εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης δόθηκε στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι από τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις του προέδρου θα αποτελέσουν τη βάση της δουλειάς μου», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο, προσθέτοντας ότι για τον σχηματισμό της κυβέρνησης «θα κινηθεί εντός του χώρου της μέχρι τώρα κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι (REUTERS/Remo Casilli)

Ο Ρέντσι

παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ως απόρροια της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ωστόσο εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος για την αποχώρησή του, σύμφωνα με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Υπέφερα όταν έκλεισα τα κουτιά χθες τη νύχτα, δεν ντρέπομαι, δεν είμαι ρομπότ», έγραψε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος ιταλός πρωθυπουργός. «Επιστρέφω ως απλός πολίτης, δεν έχω αλεξίπτωτα, δεν διαθέτω έδρα στο κοινοβούλιο, δεν έχω μισθό και ούτε ασυλία», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «ξαναρχίζει και πάλι από την αρχή, όπως είναι και σωστό», διότι «θεωρεί πως η πολιτική δράση σημαίνει να υπηρετείς τη χώρα».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή δουλειά» σε όποιον τον διαδεχτεί ενώ τόνισε πως θα έχει την πλήρη στήριξή του, από τη στιγμή που «όλοι στηρίζουμε την Ιταλία, δεν είμαστε εναντίον κανενός».

Τόνισε, αστειευόμενος, ότι τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να κερδίσει την αναμέτρηση με… τα παιδιά του «για το δικαίωμα παράλληλης χρήσης του υπόγειου του σπιτιού», κάτι που «είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη διαχείριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», όπως σχολίασε.

«Είμαστε εκείνοι που καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες. Που όταν χάνουν δεν ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους. Εκείνοι που πιστεύουν ότι το να μισείς είναι λιγότερο χρήσιμο από το να οικοδομείς. Και που όταν, το βράδυ, φτιάχνουν την κουβέρτα στα παιδιά τους, σκέφτονται ότι, ναι, άξιζε τον κόπο. Θα αξίζει και πάλι τον κόπο, μαζί. Θα τα πούμε γρήγορα, φίλοι μου», κατέληξε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

The post Ρέντσι: «Υπέφερα πακετάροντας τα πράγματά μου» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα