Ρέγκλινγκ: «Ισως και το 2017 η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές»

Μέσα στο 2017 ή το 2018 η Ελλάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στις αγορές εφόσον το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί, εκτιμά ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, που θα μεταδοθεί απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέρει ότι «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του

προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».

Ο κ. Ρέγκλινγκ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η Ελλάδα να αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και εξακόντισε βέλη σε συναδέλφους του στην κυβέρνηση. «Ιδιοκτησία σημαίνει ότι όλοι στην κυβέρνηση και ευρύτερα στο Δημόσιο στηρίζουν το πρόγραμμα. Κι αυτό που βλέπουμε κάποιες φορές έως σήμερα, είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ορισμένες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, κι αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και ευρύτερα στο ευρωπαϊκό κοινό».

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία της 15 Ιουνίου στο Eurogroup το «αφεντικό» του ESM ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα. Δεν είναι το τέλος του προγράμματος. Όπως είπε και πρόεδρος του Eurogroup, έχουμε ακόμα ένα χρόνο με το υπάρχον πρόγραμμα. Όμως αυτό ήταν το σημαντικό βήμα, το οποίο χρειάζονταν τώρα».

Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να έχει εγκριθεί το «επί της αρχής» πρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι χρήματα για την Ελλάδα θα εκταμιευθούν μόνο αν υπάρξει από τους Ευρωπαίους ικανοποιητική λύση για το χρέος.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι τελικώς το ΔΝΤ κατέληξε στο «επί της αρχής» πρόγραμμα, διότι οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους.

The post Ρέγκλινγκ: «Ισως και το 2017 η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα