Πρώτη ημέρα στο σχολείο για τις δίδυμες που είχαν γεννηθεί σιαμαίες

Οι ελπίδες ήταν λίγες και η επέμβαση δύσκολη. Για τους γονείς τους ήταν απλώς ένα θαύμα, αλλά τα δύο κοριτσάκια που είχαν γεννηθεί σιαμαία το 2012 τα κατάφεραν και σήμερα είναι υγιή και έτοιμα να πάνε στο σχολείο.

Η Ρόζι και η Ρούμπι Φορμόζα είχαν γεννηθεί ενωμένες στην κοιλιά τους, έχοντας κοινό ένα τμήμα του εντέρου. Η περίπτωσή τους απαιτούσε επείγουσα επέμβαση η οποία δεν είχε πολλές ελπίδες επιτυχίας, όπως είπαν οι γιατροί στους γονείς.

Αλλά το αποφάσισαν και προχώρησαν σε νοσοκομείο στο Λονδίνο το 2012.

«Πριν

από τέσσερα χρόνια, δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα πήγαιναν στο σχολείο», λέει η μητέρα τους, για την οποία ήταν ένα σοκ να ανακαλύψει ότι η εγκυμοσύνη της θα ήταν μία από τις σπάνιες (μία στις 200.000) η οποία θα κατέληγε σε γέννηση τέτοιου τύπου.

Το έμαθε στην 16η εβδομάδα της κύησης και «πραγματικά φοβήθηκα και αναστατώθηκα όταν μου είπαν ότι τα κορίτσια μπορεί να μην επιβιώσουν ως το τέλος της εγκυμοσύνης ή στη γέννα ή στην εγχείρηση». Δεν μπορούσε ούτε να ετοιμάσει το σπίτι για τα μωρά όταν θα γεννούσε, θυμάται σήμερα.

Τα κορίτσια γεννήθηκαν με καισαρική στις 34 εβδομάδες της κύησης και μεταφέρθηκαν αμέσως στην εντατική του παιδιατρικού νοσοκομείου Great Ormond Street στο Λονδίνο λόγω του προβλήματος στο έντερο. Είναι το κορυφαίο κέντρο στην Ευρώπη για το διαχωρισμό σιαμαίων με 27 επεμβάσεις τα τελευταία 30 χρόνια, αναφέρει το ρεπορτάζ στον Guardian.

Μετά από επέμβαση πέντε ωρών οι γιατροί κατάφεραν να τις χωρίσουν. Τα κοριτσάκια έμειναν άλλες τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και μετά πήγαν στο σπίτι τους.

Τώρα είναι έτοιμες να κάνουν το μεγάλο βήμα στο σχολείο, μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή τους που είναι εννέα ετών. Είναι ζωηρά, δυνατά και αποφασισμένα κορίτσια, λέει η μητέρα τους, και είναι ενθουσιασμένες από τώρα για το επόμενο στάδιο της ζωής τους.

The post Πρώτη ημέρα στο σχολείο για τις δίδυμες που είχαν γεννηθεί σιαμαίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα