Πρίγκιπας Χάρι: Ο «δύσκολος» του Μπάκιγχαμ είναι ο πιο πιστός διάδοχος της Lady D

Δεν συμβαίνει συχνά σε πολλούς να συνομιλούν, και, μάλιστα, με ιδιαίτερη άνεση, με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και στη συνέχεια να περνούν μερικά λεπτά με τον προηγούμενο ένοικο του Λευκού Οίκου. Πάντως ο Χάρι Γουέιλς, όπως ήταν γνωστός στο στρατό, το κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες. Όντας εμφανώς ευδιάθετος ο δευτερότοκος γιος του Καρόλου και της Lady D βρέθηκε στο Καναδά με αφορμή τη διοργάνωση των Invictus Games, των «Ολυμπιακών Αγώνων» των αναπήρων πολέμου στη θέσπιση των οποίων συνέβαλε και ο ίδιος.

Πρέπει να γέλασαν πολύ ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρίγκιπα Χάρι (REUTERS/ Mark Blinch)

Εκεί ο γαλαζοαίματος Βρετανός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αρχικά με την Μελάνια Τραμπ και μετά με τον Μπαράκ Ομπάμα. Οι φωτογραφίες των δύο συναντήσεων έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας κάθε είδους σχόλιο στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεχώρισαν, πάντως, εκείνοι (απλοί άνθρωποι αλλά και ειδικοί) που υποστήριξαν ότι ο Χάρι προέβη σε κεκαλυμμένο σατανικό (!) χαιρετισμό καθώς πόζαρε δίπλα στην Μελάνια, ενδεχομένως, για να εκφράσει την αντίθεσή του στις όποιες πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Ομπάμα και όλα όσα αποκάλυψαν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τους δύο άνδρες μαζί, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για το «Bromance» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους – από την ένωση των λέξεων «brother» και «romance».

Στην πραγματικότητα, όμως, ο πρίγκιπας Χάρι, ο πέμπτος, δηλαδή, στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου -μετά τον πατέρα του Κάρολο, τον αδελφό του Ουίλιαμ και τα ανίψια του Τζορτζ και Σάρλοτ- είναι εδώ και καιρό ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτού του γλυκανάλατου θεάματος που έχει καταλήξει να αποτελεί η ζωή της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Ο Χάρι κάνει τον «καλυμμένο» σατανικό χαιρετισμό (και με… παιχνιδιάρικο ύφος) στη συνάντηση με τη Μελάνια (Φωτό: REUTERS/ Mark Blinch)

Ήταν αυτός που δεν δίστασε να δηλώσει με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας πως «κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υποχρεούται να ακολουθεί το φέρετρο της μητέρας του σε όλη την πόλη, όπως συνέβη σε μένα». Πάλι αυτός, σε μια σπάνια συνέντευξη στο BBC, παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ψυχανάλυση, έπειτα από πολλά χρόνια απώθησης, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον χαμό της μητέρας του, ενθαρρύνοντας, ταυτόχρονα, τους ανθρώπους που βίωσαν ανάλογες τραγωδίες να αναζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών.

Και τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκε, έχοντας στο πλευρό του τη Μέγκαν Μαρκλ, την καναδή ηθοποιό και σύντροφό του, χαλαρός και πρόθυμος να εκφράσει τα όποια συναισθήματά του, ωσάν να μην ήταν μέλος του Οίκου των Ουίνδσορ άλλα ένας νεαρός άνδρας που είναι ερωτευμένος. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη βασιλική οικογένεια και να ζήσω μια φυσιολογική ζωή», εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα ο ίδιος. Βλέποντάς τον, πάντως, μαζί με τον νέο έρωτά του, εύκολα μπορεί να τον φανταστεί κανείς να ζει στο Χόλιγουντ.

Με την αγαπημένη του, ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, στους αγώνες στο Τορόντο (Φωτό: REUTERS/ Mark Blinch)

Οι δημόσιες εμφανίσεις αλλά και οι δηλώσεις του Χάρι τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν ως αποτέλεσμα -αναφέρει ο ανταποκριτής της La Repubblica στο Λονδίνο- να καταλήξει να αποτελεί ο 33χρονος γαλαζοαίματος το ξέγνοιαστο πρόσωπο της βρετανικής μοναρχίας.

H «Εταιρεία» (the Firm), όπως αποκαλείται στη Γηραιά Αλβιόνα η βασιλική οικογένεια της οποίας εξακολουθεί να ηγείται η 91χρονη Ελισάβετ Β’, οδεύει αναπόφευκτα προς ένα σημείο καμπής. Ο Κάρολος θα διαδεχθεί τη μητέρα του, εκτός και αν επιλέξει να παραιτηθεί όπως θα ήθελε η πλειονότητα των υπηκόων του, και κάποια ημέρα, αργά ή γρήγορα, στον θρόνο θα ανέλθει ο Ουίλιαμ.

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό (γνωστή η αδυναμία του στις «προχωρημένες» κάλτσες) (Φωτό: REUTERS/ Mark Blinch)

Αλλά όλα δείχνουν πως είναι ο Χάρι αυτός που ενσαρκώνει και εκφράζει την ανθρώπινη, αυθόρμητη και συχνά αυτοειρωνική πραγματικότητα μιας δυναστείας που θεωρείται από πολλούς παρωχημένη. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, και ο ίδιος, έστω και έμμεσα, δηλώνοντας το καλοκαίρι ότι η μοναρχία «πρέπει να αλλάξει» και πως αυτοί που θα την ανανεώσουν θα είναι αυτός και ο αδελφός του. Αλλά περισσότερο από τον πρωτότοκο Ουίλιαμ, παρότι είναι αυτός το «καλό παιδί» ενώ η σύζυγός του είναι ήδη η νέα «πριγκίπισσα του λαού», αρκετοί υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα η νέα Νταϊάνα της βρετανικής μοναρχίας είναι ο πρίγκιπας Χάρι, ο πιο άξιος κληρονόμος του ρόλου που είχε η μητέρα του πριν τη σύγκρουσή της με το Μπάκιγχαμ και τον τραγικό θάνατό της.

Πρόκειται για έναν ρόλο που προκαλεί εντύπωση καθώς έως και πρόσφατα ο Χάρι ήταν ένας άλλος άνθρωπος, ένα κακό παιδί: ο απείθαρχος μαθητής (στο κολέγιο του Ίτον) που αντιγράφει, ο νεαρός που καπνίζει τσιγαριλίκια, που μεθάει και συναναστρέφεται με τις λάθος γυναίκες και ενδεχομένως δεν είναι παιδί του Καρόλου αλλά νόθος γιος του Τζέιμς Χιούιτ, λοχαγού του βρετανικού ιππικού και εραστή της Νταϊάνα, στον οποίο μοιάζει, μάλιστα, αρκετά. Αλλά υπηρέτησε στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, μεταβαίνοντας ακόμα και στο Αφγανιστάν, και διακρίθηκε για πλήθος αγαθοεργιών και παρότι δύσκολα φεύγει η ρετσινιά, ο Χάρι εκπροσωπεί σήμερα το στέμμα της Βρετανίας με αξιοπρέπεια αλλά και την απαραίτητη δόση ελαφρότητας. Οδηγώντας την βρετανική μοναρχία προς το μέλλον.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Πρίγκιπας Χάρι: Ο «δύσκολος» του Μπάκιγχαμ είναι ο πιο πιστός διάδοχος της Lady D appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα