Πολίτες αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣτΕ στην πλατεία Κολωνακίου

Νέα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου στην πλατεία Κολωνακίου το πρωί της Πέμπτης, αφού πολίτες που τον αναγνώρισαν τον αποδοκίμασαν έντονα για άλλη μία φορά, δείχνοντάς του προφανώς ποιος είναι «ο σφυγμός της κοινωνίας» στον οποίο είχε αναφερθεί ο ίδιος πριν από 14 ημέρες έξω από το μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε βγει για την καθιερωμένη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία δύο αστυνομικών. Μάλιστα,

μόλις οι πολίτες διαπίστωσαν πως ο κ. Σακελλαρίου φρουρείται οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες. Κάποιοι από τους πολίτες φώναξαν «τι τους θες τους αστυνομικούς;». Τελικά, ο κ. Σακελλαρίου αποχώρησε από το σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε.

Υπενθυμίζεται πως και στις 7 Οκτωβρίου ο κ. Σακελλαρίου είχε γίνει αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι, κοντά στην πλατεία. Οταν είχε γίνει αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο και τις καφετέριες, είχε δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες. «Ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο», ήταν κάποια από αυτά που είχε ακούσει.

Ηταν η επόμενη μέρα από τη περιβόητη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας είχε υποδεχθεί την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον κ. Σακελλαρίου, την κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και άλλους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, και όπως είχε προκύψει δεν θα υπάρξει «διαταραχή» στα μισθολογικά ζητήματα των δικαστικών. Μάλιστα υπήρξε και «άρωμα αυξήσεων» για τους υψηλόβαθμους της Δικαιοσύνης. Αυτό ήταν το επίμαχο «ραντεβού» για το οποίο αποκαλύφθηκε –κατά δήλωσή της- ότι η κυρία Θάνου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστικών πέραν των 67 ετών που προβλέπει το Σύνταγμα. Και τα δύο ζητήματα είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση όλων των δικαστικών ενώσεων, με οξύτατες ανακοινώσεις.

Η συνάντηση αυτή ήταν κομβική για την εκδήλωση της κρίσης στις σχέσεις κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει κορυφωθεί με «ροζ αποκαλύψεις» και κλίμα πιέσεων καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά περί των τηλεοπτικών αδειών και του τηλεοπτικού τοπίου γενικότερα.

The post Πολίτες αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣτΕ στην πλατεία Κολωνακίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα