Ποδοσφαιριστής στη Γερμανία καταγγέλλει: Θέλουν να με σκοτώσουν πράκτορες του Ερντογάν

17:44 8/1/2018 - Πηγή: Protagon

Απόπειρα δολοφονίας από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατήγγειλε ο κουρδικής καταγωγής τούρκος ποδοσφαιριστής, Ντενίζ Νακί, ο οποίος ζει στη Γερμανία και είναι γνωστός για την επικριτική στάση του απέναντι στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ντενίζ Νακί πανηγυρίζει τέρμα του με τη φανέλα της Σαν Πάουλι/ Τwitter

Shocking, unbelievable news. We're so glad you're OK, @DenizDersimNaki.

Stay strong! #naki #solidarity #fcsp pic.twitter.com/xC4ipOTqBT

— FC St. Pauli English (@fcstpauli_EN) January 8, 2018

Όπως ανέφερε ο Νακί σε γερμανικές εφημερίδες, την Κυριακή το βράδυ, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ντίρεν της δυτικής Γερμανίας- τον πλησίασε ένα μαύρο βαν, από το οποίο άρχισαν να τον πυροβολούν, δίχως ωστόσο να τον τραυματίσουν.

«Ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς και αμέσως έσκυψα και έγειρα με τον ώμο μου στα δεξιά. Φοβήθηκα για τη ζωή μου», εξομολογήθηκε σε δηλώσεις του και τόνισε ότι σώθηκε από θαύμα κάνοντας έναν επικίνδυνο ελιγμό, με τη σφαίρα να διαπερνάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Ο ποδοσφαιριστής οδήγησε μέχρι να φθάσει σε αστυνομικό τμήμα της πόλης του Άαχεν, όπου και έδωσε πολύωρη κατάθεση.

To αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή με εμφανή τα σημάδια από τους πυροβολισμούς / Twitter

Η εφημερίδα Die Welt δημοσίευσε φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά ότι το αυτοκίνητο του Νακί έχει δεχθεί καταιγισμό πυρών (φωτογραφία πάνω).

Η αστυνομία του Άαχεν άσκησε δίωξη κατ΄αγνώστων για απόπειρα δολοφονίας.

Στο παρελθόν ο Ντενίζ Νακί έχει επιτεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε κουρδικά εδάφη. Τον Απρίλιο του 2017 ο ποδοσφαιριστής είχε πέσει και πάλι θύμα επίθεσης οπαδών του Ερντογάν

«Εκτιμώ πως η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Είμαι συνεχώς στόχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, διότι έχω προβεί σε φιλικές προς τους Κούρδους δηλώσεις», δήλωσε ο ίδιος στο Spiegel.

Ο Ντενίζ Νακί έχει γεννηθεί στη Γερμανία και στην καριέρα του έχει αγωνιστεί με τη φανέλα αρκετών ομάδων της Μπουντεσλίγκα και της Τσβάιλιγκα (πρώτη και δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος) ενώ σήμερα είναι παίκτης κουρδικής ομάδας που παίζει στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος (φωτογραφίες κάτω).

Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά όπως είπε, οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις καταγγελίες Νακί για εμπλοκή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

The post Ποδοσφαιριστής στη Γερμανία καταγγέλλει: Θέλουν να με σκοτώσουν πράκτορες του Ερντογάν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα