«Πικέ, μπάσταρδε, φύγε από την Εθνική» – Πολεμικό κλίμα στην Ισπανία

Ηταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Οι Μαδριλένοι δεν επιφύλαξαν και την καλύτερη υποδοχή στον Ζεράρ Πικέ στην προπόνηση της εθνικής Ισπανίας εν όψει των αναμετρήσεων με την Αλβανία και το Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Τι είχε προηγηθεί; Οι φωτογραφίες με τον χαμογελαστό ποδοσφαιριστή της Μπάρτσα να ψηφίζει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας αλλά και οι δηλώσεις του κατά της αστυνομικής βίας και κατά του ίδιου του Μαριάνο Ραχόι την

ημέρα του δημοψηφίσματος.

Ο Πικέ ψηφίζει για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Οι εκτός Καταλονίας Ισπανοί δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ

Ο καταλανός αμυντικός χαρακτήρισε ως τη χειρότερη εμπειρία στην καριέρα του να πρέπει να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό εκατοντάδων από τις αστυνομικές δυνάμεις της κεντρικής κυβέρνησης και δήλωσε έτοιμος να αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν αυτό θέλει η Ομοσπονδία. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ο Πικέ είπε: «Δεν ξέρει να μιλά ούτε Αγγλικά. Αυτό είναι το επίπεδό του».

Το ρεπορτάζ μάλιστα, ήθελε τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα να μην επιθυμεί καν να αγωνιστεί κατά της Λας Πάλμας για το ισπανικό πρωτάθλημα την ημέρα που η Καταλονία «έβραζε». Τελικά, η ομάδα αγωνίστηκε, επικράτησε άνετα με 3-0 αλλά ο Πικέ δεν έδειξε στιγμή να απολαμβάνει το παιχνίδι. Αρκετοί μάλιστα σχολίασαν ότι η τελική απόφαση της Μπάρτσα να κατέβει στον αγώνα ήταν κόντρα στο ίδιο της το μότο. Αυτό το «Mes que un club»(«Κάτι παραπάνω από μία ομάδα») που την συνδέει με την ιστορία της Καταλονίας.

Το άδειο Καμπ Νου στον αγώνα με την Λας Πάλμας

Μετά από όλα αυτά, ο Πικέ γνώριζε ότι οι Μαδριλένοι δεν θα τον υποδεχτούν και με τον καλύτερο τρόπο. Η προπόνηση της Εθνικής διεξήχθη στην πρωτεύουσα και όταν οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Πικέ δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους που ήταν στην εξέδρα.

«Πικέ, μπάσταρδε, φύγε απ’την Εθνική», έγραφε ένα πανό, ενώ σε ένα άλλο διάβαζες: «Πικέ: Η Ισπανία είναι το έθνος σου». Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε και ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Τζουλέν Λοπετέγκι, επειδή κάλεσε τον Πικέ, ο οποίος πάντως ήταν αρκετά ήρεμος και δεν αντέδρασε καθόλου.

Ο Πικέ παρέμεινε ήρεμος παρά τις αντιδράσεις στην προπόνηση της εθνικής Ισπανίας

Πάντως ο Πικέ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την εχθρική στάση των φίλων της εθνικής Ισπανίας. Ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Σέρχιο Ράμος είχε επίσης διαφωνήσει ανοιχτά με την στάση του Πικέ. Συγκεκριμένα, ο καταλανός κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα πήρε της Κυριακή 1η Οκτωβρίου θέση μέσω twitter για το δημοψήφισμα: «Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, εκφραζόμαστε ειρηνικά. Δεν τους δίνουμε καμία δικαιολογία. Είναι αυτό που θέλουν. Και τραγουδάμε δυνατά #Ψηφίστε», αναφέρει η ανάρτηση του, ο οποίος έχει εκδηλώσει αρκετές φορές στην πίστη του στα καταλανικά ιδεώδη.

Η αντίδραση του Ανδαλουσιανού κεντρικού αμυντικού της Ρεάλ, δεν άργησε να έρθει. «Το tweet του Πικέ δεν είναι το καλύτερο, εάν θέλεις να μην σε αποδοκιμάζουν. Ίσως να μην είναι το καλύτερο για την ομάδα, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει αυτό που σκέφτεται», υποστήριξε ο Σέρχιο Ράμος με δηλώσεις του στη «Marca».

Πικέ και Ράμος λοιπόν θα πρέπει να αφήσουν για λίγο στην άκρη την πολιτική τους αντιπαράθεση και να αγωνιστούν πλάι – πλάι στην καρδιά της ισπανικής άμυνας. Ακόμα και αν ο Πικέ ονειρεύεται μια μέρα να αντιμετωπίσει τον αμυντικό της Ρεάλ σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα Ισπανίας – Καταλονίας…

The post «Πικέ, μπάσταρδε, φύγε από την Εθνική» – Πολεμικό κλίμα στην Ισπανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα