Πιέζουν τον Σόιμπλε να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών

Πιέσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να εγκαταλείψει τον θώκο του υπουργείου Οικονομικών και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Βουλής, φαίνεται πώς ασκούν υψηλόβαθμοι παράγοντες των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών

από τον Οκτώβριο του 2009, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να διατηρήσει τη θέση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Αρμιν Σούστερ, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής του CDU, υπογράμμισε σχετικά: «Δεδομένης της νέας κατάστασης στο Κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής, που θα μας έκανε καλό τώρα».

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε στην προεδρία της Μπούντεσταγκ «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο Κοινοβούλιο».

Καθώς φαίνεται, η είσοδος των ακροδεξιών του AfD στη γερμανική Βουλή έχει θορυβήσει τους επιτελείς της καγκελαρίου, που βλέπουν στο πρόσωπο του Σόιμπλε τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Κοινοβούλιο.

Ο νέος πρόεδρος της Μπούντεσταγκ θα πρέπει να έχει επιλεγεί έως τις 24 Οκτωβρίου. Τη θέση σήμερα κατέχει ο Νόρμπερτ Λάμερτ του CDU, που δεν διεκδικεί επανεκλογή, ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα υπουργός.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική Βουλή, ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972.

The post Πιέζουν τον Σόιμπλε να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα