Πασχαλινός πόλεμος Πολάκη – ΚΕΕΛΠΝΟ

«Παραιτηθείτε» λέει ο ένας, «όχι, δεν παραιτούμαστε» λέει ο άλλος. Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται, πλέον, σε ανοιχτό πόλεμο με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον μεν αναπληρωτή υπουργό Υγείας να ζητά την παραίτηση της ηγεσίας του κέντρου και τη δε ηγεσία του κέντρου όχι μόνο να μην υπακούει, αλλά να… βγαίνει και από πάνω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να είχε ζητήσει και να πήρε φακέλους γιατρών και νοσηλευτών στα χέρια του, παρεμβαίνοντας με αυτόν

τον τρόπο στη διαδικασία πρόσληψης, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα.

Και μετά τον σάλο, ο αναπληρωτής υπουργός μπήκε στη διαδικασία να ανοίξει πόλεμο με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος είναι πρόεδρος του κέντρου και ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Υγείας, στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη από τον Αδωνι Γεωργιάδη, με τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιεύει έγγραφα με τα οποία φέρεται ο κ. Πολάκης να ζητά την παραίτηση Γιαννόπουλου.

«Ας βρουν άλλη μεθοδολογία οι κύριοι υπουργοί. Και οι τρεις λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι. Εχουν γίνει παρανομίες εκ μέρους του υπουργού. Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου. «Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τον διαγωνισμό μετά την παρέμβαση Πολάκη. Σας θυμίζω ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση εκ μέρους τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Απαντώντας, δε, με νόημα στο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι είναι πολιτική επιλογή η συγκεκριμένη διαδικασία για τον διαγωνισμό ο Θανάσης Γιαννόπουλος είπε «οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να διέπονται από νομιμότητα».

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε το πρωί της Πέμπτης και στον Βήμα FM και αναφέρθηκε και στις ποινικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα. «Εχει γίνει ολόκληρο θέμα, όχι μόνο στη Βουλή, αλλά έχει πάρει και ποινική διάσταση, διότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από τον κ. Λοβέρδο, Κεγκέρογου και την κ. Χριστοφιλοπούλου και καταλαβαίνετε ότι το θέμα όλο πλέον παίρνει άλλη διάσταση και άλλη τροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για το τι πρέπει να αναμένουμε από εδώ και στο εξής: «Δεν υιοθέτησε την άποψή τη δικιά μου ο κ. Πολάκης που ήταν σε προφορικό επίπεδο και σε επίπεδο επικοινωνίας ότι το καλύτερο θα ήταν να ματαιωθεί και να γίνει η επαναπροκήρυξη. Κοιτάξαμε μήπως υπήρχαν οι δυνατότητες, τεχνικές ή άλλες στον διαγωνισμό, που δεν υπάρχουν και μοιραίως θα έχουμε απόφαση την άλλη Παρασκευή, που αποφασίστηκε κατά το συμβούλιο της Τρίτης. Αυτή είναι η όλη διαδικασία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω έγγραφο έχει ημερομηνία μία ημέρα μετά την απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ να μην υιοθετήσει τον πίνακα Πολάκη για την αξιολόγηση γιατρών.

The post Πασχαλινός πόλεμος Πολάκη – ΚΕΕΛΠΝΟ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα