Παρέμβαση Σημίτη για την Κεντροαριστερά: «Οι αρχηγοί ανήκουν στο παρελθόν»

Σε ποιον να αναφέρεται άραγε; Ο Κώστας Σημίτης, μακροβιότερος έλληνας πρωθυπουργός και αναμορφωτής του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1990, παρεμβαίνει με βαρυσήμαντο άρθρο του στα «ΝΕΑ» στις εξελίξεις για την Κεντροαριστερά.

Επειδή το timing είναι σημαντικό στην πολιτική, αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο του δημοσιεύεται δύο μόλις 24ωρα μετά και το πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ των υποψηφίων στο στούντιο

του Action24 -απούσης όμως της Φώφης Γεννηματά, η οποία προτίμησε το βράδυ της Πέμπτης να… μιλήσει μόνη της σε εκδήλωση στο γειτονικό Ν. Ηράκλειο.

Ο κ. Σημίτης λοιπόν γράφει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για το όλο εγχείρημα. Τίτλος του άρθρου: «Νέα παράταξη;»

«Η δημιουργία μιας νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς φαίνεται όλο και πιο πιθανή. Η εκλογή προέδρου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα» παρατηρεί ο κ. Σημίτης. Το μήνυμα που στέλνει ωστόσο είναι σαφές: «Οι αρχηγοί ανήκουν στο παρελθόν».

Στο άρθρο-παρέμβασή του ο κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών για την ανάδειξη της ηγεσίας στον νέο φορέα και επιμένει ότι απαιτούνται υπέρβαση και ανατροπή. Σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται να υιοθετεί τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη

The post Παρέμβαση Σημίτη για την Κεντροαριστερά: «Οι αρχηγοί ανήκουν στο παρελθόν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα