Πάιατ: «Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα»

19:47 6/5/2017 - Πηγή: Protagon

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει μπροστά της την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα της κρίσης σε αφήγημα ευκαιρίας υπογραμμίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Πάιατ σημειώνει ότι με την επίτευξη της συμφωνίας και την εκταμίευση της

δόσης, «η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια».

Και προσθέτει: «Το βάρος και η ευθύνη ανήκουν στον Πρωθυπουργό να αδράξει την ευκαιρία και να αλλάξει το αφήγημα, να υπάρξει κινητικότητα σε αποκρατικοποιήσεις-κλειδιά, όπως την ενέργεια και το Ελληνικό.

» Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπογραμμίσω το πολιτικό συμφέρον των ΗΠΑ ώστε η μεταρρυθμιστική διαδικασία να παράγει τα οφέλη που ελπίζουμε».

Επιπλέον ο πρεσβευτής δίνει έμφαση σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Οπως εξηγεί, η Ουάσιγκτον βλέπει θετικά την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας για τη βάση της Σούδας. Υπενθυμίζεται ότι έχει διατυπωθεί πρόταση από την ελληνική πλευρά για πολυετή και όχι απλά ετήσια επέκταση της συμφωνίας. Ακόμη δηλώνει ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να συνδράμουν την ελληνική πλευρά με στρατιωτικό υλικό.

Ο πρεσβευτής επισημαίνει ακόμη ότι ο ίδιος θα μεταβεί σύντομα στις ΗΠΑ για να διερευνήσει και να προωθήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Ελλάδα, επισημαίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, είναι στο κέντρο μίας στρατηγικά σημαντικής γεωγραφίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και, κατά τον ίδιο, αυτό συνιστά επιχείρημα για την οικοδόμηση ισχυρής συνεργασίας στα θέματα άμυνας και ασφάλειας

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ο κ. Πάιατ εμφανίζεται προσεκτικός και αναγνωρίζει την ψύχραιμη στάση της Αθήνας χωρίς να παραγνωρίζει το ιστορικό βάρος των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

The post Πάιατ: «Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα