Παγκόσμια υπηρεσία ενημέρωσης γιατρών από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός που ίδρυσαν το 2015 ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η συζύγός του Πρισίλα Τσαν ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την start up εταιρεία Meta η οποία αναπτύσσει προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ειδικευμένα στην ανάλυση ιατρικών δεδομένων.

Το σημαντικότερο πρότζεκτ της Meta, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον του ζεύγους Ζάκερμπεργκ, είναι ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τις χιλιάδες ιατρικές μελέτες που

δημοσιεύονται καθημερινά. Το πρόγραμμα κάνει διαλογή των μελετών και τις διαχωρίζει με τρόπο τέτοιο ώστε ένας γιατρός να μπορεί καθημερινά να ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα που τον ενδιαφέρει χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας στα τυφλά μέσα σε έναν… ερευνητικό ωκεανό.

Τα στελέχη της Meta εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του ζεύγους Ζάκερμπεργκ αφού θα έχουν τους απαραίτητους πόρους για να βελτιώνουν και να εξελίσσουν το πρόγραμμα αυτό. Υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνει καθημερινά ένας γιατρός τα αποτελέσματα πειραματικών θεραπειών και κλινικών δοκιμών γιατί μπορεί να τον βοηθήσουν να πάρει διαφορετικές αποφάσεις για ένα ασθενή του από εκείνες που θα έπαιρνε αν δεν είχε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Fortune οι επικεφαλής του φιλανθρωπικού οργανισμού Chan Zuckerberg Initative υποστηρίζουν ότι θα στηρίξουν τους ερευνητές της Meta ώστε να φτιάξουν μια πολύ προηγμένη υπηρεσία ενημέρωσης για το παγκόσμιο ερευνητικό έργο η οποία θα διατίθεται δωρεάν στην επιστημονική κοινότητα.

The post Παγκόσμια υπηρεσία ενημέρωσης γιατρών από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα