Παγκόσμια οργή για ρατσιστικό ντελίριο γνωστού επιχειρηματία σε ελληνική παραλία [Βίντεο]

Το όνομα Ανταμ Kατζαβέλος (Adam Catzavelos) πιθανότατα δεν σας λέει κάτι. Και όμως, ο συγκεκριμένος κύριος που ζει στη Νότια Αφρική και αυτοπροσδιορίζεται αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας (entrepreneur) είναι ιδιαίτερα γνωστός αφού εκτός των διαφόρων δραστηριοτήτων του, συνεργάζεται με το Radio 702 της αφρικανικής χώρας ως σχολιαστής ειδήσεων. Παράλληλα, ο κ. Kατζαβέλος είναι σύζυγος της Κέλι Kατζαβέλος η οποία είναι υπεύθυνη πωλήσεων στην Nike Αφρικής.

Ο Ανταμ λοιπόν βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα. Εκεί, κάτω από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να προχωρά σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό παραλήρημα. Ο ίδιος εξέφραζε τη «χαρά» του επειδή -όπως λέει- δεν έβλεπε τριγύρω του «κανέναν μαύρο», μιλώντας μάλιστα υβριστικά και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις.

Οπως είναι φυσικά, το βίντεο κυκλοφόρησε με αστραπιαίους ρυθμούς στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες από τη Νότια Αφρική να ζητούν τη σύλληψή του βάσει του αντιρατσιστικού νόμου της χώρας. Παράλληλα το hashtag #AdamCatzavelos στο Twitter έγινε παγκόσμιο τρεντ, με χιλιάδες χρήστες να καταφέρονται εναντίον του.

Ο Kατζαβέλος εργαζόταν επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του, το εστιατόριο St Georges Fine Foods, το οποίο εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

This is Adam Catzavelos, husband to Kelly Catzavelos who is the Merchandising director at Nike. pic.twitter.com/9Anv0XLU2N

— Man’s Not Barry Roux  (@AdvBarryRoux) 21 Αυγούστου 2018

Ετσι, δεκάδες προμηθευτές έσπευσαν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να μποϊκοτάρουν την επιχείρηση, με τη διοίκηση να αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόλυση του ρατσιστή Ανταμ. Παράλληλα, η οικογένειά του απάντησε πως ο συγκεκριμένος δεν εμπλέκεται στην έτερη επιχείριση που της ανήκει, το εστιατόριο Smokehouse and Grill.

Το ρατσιστικό ντελίριο Κατζαβέλος προκάλεσε πανικό και στη Nike η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων της στη Νότια Αφρική — χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα ακολουθήσει.

Σε ανακοίνωσή της η Nike σημείωσε ότι ο ίδιος δεν εργάζεται στην εταιρεία, ενώ πρόσθεσε: «Η Nike αντιτίθεται στις διακρίσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ανθρώπινης ικανότητας σε όλους — από κάθε φυλή, θρησκεία, εθνικότητα, γένος και σεξουαλικό προσανατολισμό».

Από την άλλη, το «St. John’s College» στο οποίο φοιτούν οι γιοι του, χαρακτήρισε τον Κατζαβέλος ανεπιθύμητο. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά του θα συνεχίσουν να σπουδάζουν κανονικά στο εν λόγω σχολείο.

Πλέον, ο ρατσιστής «κύριος» αναμένεται να συλληφθεί μόλις επιστρέψει στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ρητορική μίσους.

The post Παγκόσμια οργή για ρατσιστικό ντελίριο γνωστού επιχειρηματία σε ελληνική παραλία [Βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα