Οταν ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στο γραφείο του Τσίπρα στο Μαξίμου!

Ενα άγνωστο εν πολλοίς και σε κάθε περίπτωση απίστευτο περιστατικό εισβολής της ομάδας του Ρουβίκωνα στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται στο φως της δημοσιότητας – με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση κουκουλοφόρων (τους οποίους η κυβέρνηση κατονόμασε ως μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης για να διαψευστεί) στα παλαιά γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου την Παρασκευή.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα» στη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου,

υπήρξε τον Απρίλιο του 2015 – στο πρώτο εκείνο εξάμηνο της πρώτης φοράς Αριστερά- εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μαξίμου και ως το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα! Σύμφωνα με την εφημερίδα το περιστατικό συνδέεται με ένα νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και προέβλεπε την απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων για τρομοκρατία -μεταξύ άλλων και του Σάββα Ξηρού. Το νομοσχέδιο είχε παγώσει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μάλλον επειδή αντιδρούσε η Ουάσιγκτον, και έτσι, σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», πήγαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από το Μαξίμου για να δουν τι συμβαίνει! Μάλιστα αναφέρεται ότι υπήρξε και δεύτερη «παρέμβαση» των μελών της οργάνωσης έξω από το σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη. Και τα δύο περιστατικά κρατήθηκαν μυστικά «για ευνόητους λόγους», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος.

Γράφουν λοιπόν «Τα Νέα» στη στήλη «Στίγμα»:

«Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2015, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος ετοίμασε και κατέθεσε στη Βουλή εκείνο το απίθανο νομοσχέδιο με τις “εβδομαδιαίες” φωτογραφίες, που άφηνε ελεύθερους ορισμένους καταδικασμένους για τρομοκρατική δράση, του Σάββα Ξηρού, πρώτου στον σχετικό κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου. Το νομοσχέδιο, στου οποίου τη σύνταξη είχε συμπράξει και ο υπό τον κύριο Παναγιώτη Λάμπρου τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ειδικά για τις συγκεκριμένες διατάξεις. Σε μια φάση πείσθηκε και ο Τσίπρας ότι αν ψηφιζόταν ως είχε θα προκαλούσε, λόγω Ξηρού και των υπολοίπων, την αντίδραση των Αμερικανών, και είπε “να το ξαναδούμε”.

» Δεν ξέρω τι ξαναείδε, το σίγουρο είναι ότι είδε τον… Ρουβίκωνα ιδίοις όμμασι, ένα βράδυ που βρισκόταν στο γραφείο του!

» Με τον ίδιο, γνωστό, καταδρομικό τρόπο που δρουν τα μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπιασαν στον ύπνο αστυνομικούς και προσωπικό και έφτασαν ώς το γραφείο του Πρωθυπουργού – “να συζητήσουν, γιατί αντιδράει”.

» Γνωρίζω ότι δεν υπήρξαν προπηλακισμοί, ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη, κυρίως εξαιτίας της ήρεμης στάσης που τήρησε το προσωπικό του Μαξίμου. Γνωρίζω επίσης ότι το όλο σκηνικό κράτησε μισή ώρα και ο Ρουβίκωνας αποχώρησε όπως είχε έρθει.

Δύο ημέρες μετά, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός, εμφανώς οργισμένος, διηγήθηκε το περιστατικό, ανέφερε και τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή, το χαρακτήρισε ακραία περίπτωση τραμπουκισμού και πολλά άλλα, και κάλεσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να του απαντήσουν “αν αυτές οι πρακτικές συνάδουν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ”.

» Φυσικά δεν απάντησε κανείς» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ο ίδιος ωστόσο αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι το επίμαχο νομοσχέδιο τελικώς προχώρησε -παρά και τις έγγραφες διαμαρτυρίες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα- ύστερα από τις παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα!

Γράφει χαρακτηριστικά: «Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια. Το νομοσχέδιο προχώρησε με κάποιες διορθώσεις, που ακόμη και αυτές όμως προκάλεσαν την έντονη – γραπτώς! –
αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και παρασκηνιακά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τι μεσολάβησε για να αλλάξει θέση ο Τσίπρας και να ανάψει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει το νομοσχέδιο εκεί που ήταν άκαμπτος για τις ευνοϊκές υπέρ των τρομοκρατών διατάξεις, δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. Εχω ακούσει διάφορες θεωρίες, τις οποίες προφανώς και δεν θα τις μεταφέρω.

» Αυτό όμως που μπορώ να μεταφέρω εδώ είναι ότι της οριστικοποίησης του κειμένου του νομοσχεδίου και της συζήτησής του τελικού κειμένου στη Βουλή πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εμφάνιση/παρέμβαση του Ρουβίκωνα: αυτή τη φορά ήταν ηχηρή (με συνθήματα), έγινε στο φως της ημέρας, έξω από την κατοικία του Πρωθυπουργού στην Κυψέλη.

» Δεν είναι ξεκάθαρο αν έγινε απόπειρα να εισβάλουν και στο σπίτι του (αν και το βρίσκω μάλλον δύσκολο, λόγω του ότι το διαμέρισμα βρίσκεται σε ψηλό όροφο της πολυκατοικίας), μπορώ όμως να αναφέρω ότι οι διαμαρτυρόμενοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν την περιοχή».

The post Οταν ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στο γραφείο του Τσίπρα στο Μαξίμου! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα