Ωρες ομηρίας από φοιτητές για τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ

Την ώρα που ο διάλογος για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια (με τα κρούσματα βίας και ανομίας) έχει ανάψει, με αφορμή την ανταλλαγή ανοικτών επιστολών για το θέμα μεταξύ του Απόστολου Δοξιάδη και του Διομήδη Σπινέλλη μέσω του protagon.gr, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να ρίξει την σκιά του στην εκτός ελέγχου ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου της Θεσσαλονίκης thestival.gr, έκρυθμη ήταν η κατάσταση αργά το μεσημέρι

και μέχρι τις 19.30 περίπου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία μερίδας φοιτητών του ΑΠΘ μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος που ξεκίνησε στις 16:00 εξελίχθηκε σε ομηρία των μελών της Συγκλήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές (περίπου 40) κράτησαν εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του κτιρίου μέλη της Συγκλήτου (τον αντιπρύτανη και τρεις προέδρους τμημάτων του ΑΠΘ) τα οποία επιθυμούσαν να αποχωρήσουν.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου βρισκόταν στο κτίριο από το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών αφορούσαν πάγια αιτήματα του Συλλόγου Φοιτητών για δωρεάν συγγράμματα (είναι γνωστή η εμπλοκή στη διανομή των συγγραμμάτων λόγω οφειλών του κράτους στους εκδότες) και άλλες παροχές. Οι φοιτητές ζητούσαν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Τελικά λίγο πριν από τις 20:00, τα μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν από το κτίριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο skai.gr.

«Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο», το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την ομηρία που υπέστησαν μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρία την οποία υπέσθησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία», σημείωσε η ανακοίνωση.

The post Ωρες ομηρίας από φοιτητές για τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα