Ομολογία Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή

Μπορεί οι πληροφορίες σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό να το φέρνουν εκτός υπουργείου Εργασίας, αλλά ο Γιώργος Κατρούγκαλος την Παρασκευή στη Βουλή έδωσε ένα από τα σόου στα οποία άλλωστε επιδόθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Σε μία σπάνια κρίση αυτογνωσίας (και μετά τους θρήνους και τον πόνο για τις συντάξεις αλλά και την περιβόητη «ταξική αποστασία» του) ο κ. Κατρούγκαλος, πιθανώς στο κύκνειο άσμα του από αυτή τη θέση και στο πλαίσιο επερώτησης για το Ασφαλιστικό ομολόγησε ότι «oι συνταξιούχοι

έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται… Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει».
Ομως ο υπουργός Εργασίας ξιφούλκησε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους και χωρίς να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Απευθυνόμενος δε προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές του θα έπρεπε να «ντρέπονται».
«Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση, το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης» υπογράμμισε.

Επικράτησε ένταση, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απαντάνε από βήματος. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας ψεύτη, ενώ στη συνέχεια ο Βασίλης Κεγκέρογλου τον αποκάλεσε πολιτικό απατεώνα. «Δεν έχει σημασία αν σε λένε ψεύτη οι ψεύτες και απατεώνα οι απατεώνες», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος πυροδοτώντας εκ νέου την ένταση.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επανήλθαν κατηγορώντας τον κ. Κατρούγκαλο ότι επί ΠΑΣΟΚ διορίστηκε σε κρατικό οργανισμό με την υπογραφή του τότε υπουργού Δημήτρη Ρέππα.
«Ο Κατρούγκαλος πάει όπου υπάρχει εξουσία και χρήμα. Στον κρατικό οργανισμό Κατάρτιση Α.Ε. διορίστηκε με την υπογραφή του τότε υπουργού Δημήτρη Ρέππα», ανάφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Η απάντηση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι μόνο ο δικός του διορισμός δεν ήταν ρουσφετολογικός: «Πράγματι ήμουν επικεφαλής του συγκεκριμένου οργανισμού, όμως η επιλογή μου έγινε μετά από σύμφωνη γνώμη τριμερούς επιτροπής και όσο και αν δεν σας αρέσει συνέβη στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και ένας διορισμός να μην είναι ρουσφετολογικός».

Τον ισχυρισμό Κατρούγκαλου δεν τον δέχθηκαν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι από τα έδρανα φώναζαν. Ο μεν κ. Κεγκέρογλου σχολίασε «είστε άξιος εκπρόσωπος της πολιτικής απατεωνιάς. Σας γνώρισα στον προθάλαμο υπουργού του ΠΑΣΟΚ που περιμένατε για να διοριστείτε στην επαγγελματική κατάρτιση».
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος ειρωνικά απάντησε «γνωρίζουν όλοι και μέσα στη Βουλή και σε ολόκληρη την κοινωνία ποιος είναι πολιτικός απατεώνας».

The post Ομολογία Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα