Οι πρώτες εικόνες από την βουτιά του Cassini στον Κρόνο

18:35 4/5/2017 - Πηγή: Protagon

Το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερευνά το σύστημα του Κρόνου από το 2004, ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο της αποστολής του. Η NASA το έχει ονομάσει το «Μεγάλο Φινάλε» και είναι μια σειρά από… βουτιές του σκάφους μέσα στα εντυπωσιακά δαχτυλίδια του Κρόνου.

To cassini κατέγραψε πολύ κοντινές εικόνες από μια εντυπωσιακή δίνη στο μυστηριώδες εξάγωνο στον Βόρειο Πόλο του Κρόνου. Το εξάγωνο αυτό δημιουργείται σύμφωνα με τελευταία μελέτη από στροβιλιζόμενα νέφη που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες

Tο σκάφος

θα συλλέξει τα πρώτα δείγματα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, ενώ θα φωτογραφήσει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά τα νέφη γύρω από τον Κρόνο, καθώς και τους εσωτερικούς δακτυλίους του. Θα χαρτογραφήσει επίσης το βαρυτικό και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη.

Κανένα διαστημικό σκάφος δεν έχει ποτέ εισέλθει σε αυτή τη μοναδική περιοχή, την οποία το Cassini θα προσπαθήσει να διασχίσει 22 φορές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε και θα κάνει μια τελευταία βουτιά αυτή την φορά στην ατμόσφαιρα του Κρόνου όπου και θα καταστραφεί.

Δείτε το βίντεο με τις πρώτες εικόνες από την βουτιά του Cassini στα δαχτυλίδια του Κρόνου. Το σκάφος έχει καταγράψει από πολύ κοντά ορισμένα ατμοσφαιρικά φαινόμενα του Κρόνου:

The post Οι πρώτες εικόνες από την βουτιά του Cassini στον Κρόνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα