Οι αστέρες του Χόλιγουντ στη ζούγκλα

Φαντάσου ότι είσαι στη θέση του υπεύθυνου κάστινγκ για το remake της πιο συναρπαστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων που έχει βγάλει η Disney. Ποιον σου θυμίζει ο Μπαλού, ο ανέμελος αρκούδος που μαθαίνει στον μικρό Μόγλη ότι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής είναι να ξύνεις την πλάτη σου στα δέντρα της ζούγκλας; Μπιλ Μάρεϊ. Ποιος ηθοποιός διαθέτει τη σχεδόν στρατιωτική πειθαρχία του μαύρου πάνθηρα; Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Και ο άλλος αίλουρος, ο Σιρ Χαν; Ο τίγρης της Βεγγάλης πρέπει να διατηρήσει

την αγγλική του προφορά. Είναι μία πινελιά που δίνει αριστοκρατικό ύφος στον «κακό» της υπόθεσης και αυτός πρέπει να είναι ο Ιντρις Ελμπα. Η πιο τρελή φιγούρα είναι ο ουρακοτάγκος που απαγάγει τον μικρό ήρωα, τον πειράζει και τον μπουκώνει με μπανάνες. Ο Βασιλιάς Λούι είναι φτιαγμένος για τον Κρίστοφερ Γουόκεν, η μόνη διαφορά είναι ότι στην ταινία θα εμφανιστεί ένας τεράστιος γιγαντοπίθηκος αντί για ουρακοτάνγκος.

Η αγέλη των λύκων που μεγαλώνει τον Μόγλη μέχρι να τον παραδώσει στα χέρια του Μπαγκίρα και του Μπαλού δεν έχει μεγάλο ρόλο στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1967. Στην νέα ταινία που επικεντρώνεται περισσότερο στο βιβλίο που έγραψε ο άγγλος συγγραφέας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ το 1894, οι λύκοι αποκτούν μιλιά, ονόματα και χαρακτήρα. Ο αρχηγός των λύκων ονομάζεται Ακέλα και έχει τη φωνή του Τζιανκάρλο Εσποζίτο ενώ η Ράσκα (στα ινδικά σημαίνει προστασία) είναι η πρόσφατα βραβευμένη με Οσκαρ, Λουπίτα Νιόνγκ’ο.

Lupita Nyong’o / Raksha Lupita Nyong’o voices Raksha

Η έκπληξη της ταινίας είναι η φωνή του πύθωνα που υπνωτίζει τα θύματά του πριν τα καταβροχθίσει. Ο αμερικανός σκηνοθέτης της, Τζον Φαβρό, έχει δηλώσει ότι επειδή οι περισσότεροι ρόλοι της ιστορίας είναι ανδρικοί αποφάσισε να αλλάξει το φύλο του ερπετού και να το κάνει θηλυκό. Και διάλεξε το ιδανικό: Σκάρλετ Γιόχανσον.

The Jungle Book’s new photo shoot highlights a bankable element of the picture, namely the all-star cast playing somewhat well-known animal characters. In this case, you’ve got Scarlett Johansson as Kaa, a massive Python who uses her voice and hypnotic gaze to entrance Mowgli. Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Forbes (@forbes) στις Μάρ 23, 2016, 6:09πμ PDT

Φυσικά ο μοναδικός ηθοποιός που θα εμφανίζεται στην ταινία θα είναι ο ήρωάς της. Το ορφανό αγόρι που παίρνουν υπό την προστασία τους οι λύκοι της άγριας ζούγκλας ενσαρκώνει ο 10χρονος αμερικανός, Νιλ Σέθι. Οι σταρ του Χόλιγουντ απλώς χαρίζουν τη φωνή τους στα ζώα τα οποία γεννιούνται μέσα από την προηγμένη τεχνολογία των υπολογιστών (Computer Generated Imagery).

Αλλά οι αστέρες του Χόλιγουντ μελέτησαν τον ρόλο που ανέλαβαν. Παρατήρησαν σε βίντεο τις κινήσεις των ζώων και ερμήνευσαν καθένας με τον τρόπο του τον χαρακτήρα που έπρεπε να αποδώσουν αποκλειστικά μέσα από τις φωνητικές τους δυνατότητες. Κι ύστερα έξι από αυτούς φωτογραφήθηκαν μαζί με το ζώο που τους αντιστοιχεί για το studio της Disney. Συνόδευσαν το πορτρέτο τους με μία φράση που συνοψίζει τον ρόλο τους.

«Η Κάα σαγηνεύει και παγιδεύει τον Μόγλη με την αφήγησή της. Είναι ο καθρέφτης του παρελθόντος του Μόγλη. Ο τρόπος που κινείται είναι πολύ θελκτικός, σχεδόν τσαχπίνικος», δηλώνει η Γιόχανσον.

Christopher Walken / King Louie King Louie is a formidable ape who desperately wants the secret of Man’s deadly “red flower”–fire. He’s convinced Mowgli has the information he seeks. “King Louie is huge–12 feet tall,” says Christopher Walken, who voices the character. “But he’s as charming as he is intimidating when he wants to be.” #junglebook #bloggers #blogger Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @queenthrifty216 στις Μάρ 23, 2016, 5:29μμ PDT

«Ο Κινγκ Λούι είναι τεράστιος. Αλλά είναι όσο γοητευικός και εκφοβιστικός θέλει», λέει ο Γουόκεν, για τον βασιλιά των πιθήκων που έχει στοχοποιήσει το «κόκκινο λουλούδι» (φωτιά) των ανθρώπων.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @queenthrifty216 στις Μάρ 23, 2016, 5:23μμ PDT

«Ο Μπαγκίρα εκπαιδεύει, προστατεύει και καθοδηγεί τον Μόγλη». Σαν ένας πραγματικός ανάδοχος γονέας. «Ο δικός μου Μπαγκίρα είναι στρατιωτικός -μάλλον συνταγματάρχης. Φαίνεται απευθείας από τον τρόπο που μιλάει και φέρεται. Εχει έναν κώδικα ηθικής», περιγράφει ο Κίνγκσλεϊ.

Shere Khan & Idris Elba #JungleBook

«Ο Σιρ Χαν βασιλεύει μέσα από τον τρόμο. Εκφοβίζει όποιον βρει μπροστά του γιατί προέρχεται από ένα περιβάλλον τρομοκρατίας ο ίδιος», εξηγεί ο Ιντρις Ελμπα για τον τίγρη που φέρει τραύματα από τη συνύπαρξή του με το ανθρώπινο είδος και γι’ αυτό θέλει να το (τον Μόγλη) αφανίσει από τη ζούγκλα. «Είναι η προστάτιδα, η αιώνια μητέρα. Θέλει να προστατεύσει έναν γιο που δεν είναι βιολογικά δικός της, αλλά τον έχει αγαπήσει ως δικό της», δηλώνει η Λουπίτα Νιόνγκ’ο για τη λύκαινα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @queenthrifty216 στις Μάρ 23, 2016, 5:28μμ PDT

«Ο Ακέλα είναι ο δυναμικός πατριάρχης της αγέλης. Πιστεύει ότι η δύναμη της ομάδας βρίσκεται σε κάθε τι που έχει να προσφέρει το κάθε μέλος της. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, σοφός δάσκαλος», περιγράφει ο Εσποζίτο τον ήρωά του.

Δυστυχώς ο Μπιλ Μάρεϊ απουσιάζει από τη φωτογράφηση. Αλλά, απλώς φαντάσου τον να σφυρίζει στον ρυθμό του «Bare Necessities».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 15 Απριλίου, την ημέρα των 49ων γενεθλίων της ταινίας του Disney. Αλλά πρώτα, μία εβδομάδα νωρίτερα, θα προβληθεί στην Ινδία, τη χώρα που εξύμνησε πριν από έναν αιώνα ο συγγραφέας του «Βιβλίου της Ζούγκλας», Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, και που προβάλλει μέσα από υπέροχες εικόνες η νέα ταινία της Disney. Στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου.

The post Οι αστέρες του Χόλιγουντ στη ζούγκλα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα