Ο Τραμπ στηρίζει τον γαμπρό του γιατί «είναι πολύ καλός άνθρωπος»

Με την ίδια έκφραση με την οποία φέρεται να ζήτησε από τον τέως διευθυντή του FBI να τερματίσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την συμπαράστασή του στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος είχε επιδιώξει να έχει στενή και προνομιακή γραμμή επικοινωνίας με τη Μόσχα.

«Είναι καλός άνθρωπος», αναφέρει για τον Κούσνερ σε δήλωσή του, στην οποία δεν μιλά για όσα αποδίδονται στον γαμπρό του.

Ο Τζάρεντ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, «κάνει

σπουδαία δουλειά για την χώρα. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Σχεδόν όλοι τον σέβονται και εργάζονται σε προγράμματα που θα εξοικονομήσουν για τη χώρα δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως -και ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα- είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Σε tweet τα έβαλε μάλιστα με τον συνήθη στόχο του τα μέσα ενημέρωσης και τα fake news που μεταδίδουν για τις «διαρροές από τον Λευκό Οίκο».

….it is very possible that those sources don't exist but are made up by fake news writers. #FakeNews is the enemy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 28, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε στο πρώτο ταξίδι της θητείας του πριν από μία εβδομάδα με τη σκέψη ότι θα αφήσει πίσω του κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και έχουν να κάνουν με την έρευνα του FBI και του Κογκρέσου για τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία.

Ως ένα βαθμό το κατάφερε αν και δημιούργησε νέους πονοκεφάλους, κυρίως αυτούς με τους συμμάχους του στην Ευρώπη που δεν βλέπουν πλέον τις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο όπως μερικούς μήνες νωρίτερα.

Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον τα προβλήματα ειδικά με τον Κούσνερ είχαν διογκωθεί μετά την αποκάλυψη ότι είχε ζητήσει από τη Μόσχα να υπάρχει ένα μυστικό κανάλι απευθείας επικοινωνίας. Το αίτημα, με τον ίδιο να λέει ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει ρωσικά δίκτυα για να αποφύγει την παρακολούθηση, έγινε τον Δεκέμβριο, άρα πριν αναλάβει ο Τραμπ την προεδρία και όσο ο Κούσνερ ήταν ακόμη ιδιώτης, χωρίς ρόλο στον Λευκό Οίκο.

Για την έρευνα ο Κούσνερ είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες, έγινε ακόμη γνωστό προ ημερών, μια σαφής ένδειξη ότι η υπόθεση «ακουμπά» πλέον τον Λευκό Οίκο και τον πολύ στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου.

Ο Κούσνερ δεν θεωρείται ύποπτο πρόσωπο και δεν του έχουν αποδοθεί κατηγορίες και βέβαια απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του πεθερού του. Το BBC σημειώνει ότι ο Τραμπ φέρεται να συναντήθηκε με δικηγόρους του στον Λευκό Οίκο.

Αν και αξιωματούχοι της προεδρίας έσπευδαν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις περί μυστικού καναλιού, λέγοντας ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική που συμβαίνει μάλιστα με πολλές χώρες, το ζήτημα επιμένει από την πρώτη ημέρα της θητείας του και μάλλον θα συνεχίσει να επανέρχεται για μήνες, επηρεάζοντας μοιραία την ατζέντα του Λευκού Οίκου.

The post Ο Τραμπ στηρίζει τον γαμπρό του γιατί «είναι πολύ καλός άνθρωπος» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα