Ο Τραμπ ίσως μπλοκάρει κατάθεση του Κόμεϊ στο Κογκρέσο

21:35 2/6/2017 - Πηγή: Protagon

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκλείεται να ασκήσει το «εκτελεστικό του προνόμιο», προκειμένου να εμποδίσει τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από το να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις έρευνες για επαφές συνεργατών του προέδρου με τη Ρωσία.

Πρόκειται για δυνατότητα που κατά το παρελθόν έχει ασκηθεί και από άλλους προέδρους, οι οποίοι έκαναν χρήση της, επικαλούμενοι λόγους εθνικού συμφέροντος. Ωστόσο αυτό το προνόμιο δεν μπορεί

να ασκηθεί αν μία υπόθεση φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Η σύμβουλος του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος θα παρακολουθεί την κατάθεση, όμως όταν της ζητήθηκε να απαντήσει ευθέως για το εάν ο πρόεδρος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα εκτελεστικά του προνόμια απέφυγε να απαντήσει δεσμευτικά: «Αυτή η απόφαση εναπόκειται στον πρόεδρο», είπε λακωνικά.

Ο κ. Κόμεϊ είναι προγραμματισμένο να καταθέσει δημοσίως και κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Κόμεϊ αναμένεται να επιβεβαιώσει πολύκροτο δημοσίευμα των New York Times, που θέλει τον πρόεδρο να είχε ζητήσει από το FBI τη διακοπή των ερευνών με αντικείμενο τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν. Ο κ. Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο, πριν συμπληρώσει έναν μήνα θητείας, αφού παραδέχτηκε ότι δεν είχε ενημερώσει με ακρίβεια τον Λευκό Οίκο για τις επικοινωνίες του με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει, με tweet, τον Κόμεϊ, καλώντας τον να ανησυχεί για την περίπτωση που υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ των δύο…

The post Ο Τραμπ ίσως μπλοκάρει κατάθεση του Κόμεϊ στο Κογκρέσο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα