Ο Τραμπ έντυσε στα χρυσά το Οβάλ Γραφείο

Λίγα μόνο λεπτά αφότου ορκίστηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόνταλν Τραμπ, το γραφείο του, το Οβάλ Γραφείο του, είχε αλλάξει όψη. Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου είχε ήδη σκεφτεί ποια θα ήταν η θεματική της νέας διακόσμησης: το χρυσό.

Εφυγε το μεγάλο, στρογγυλό χαλί με τις ατάκες πρώην προέδρων που έπιανε όλο τον χώρο όσο ήταν πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα. Στη θέση του τώρα έχει απλωθεί ένα χαλί στο χρώμα του ήλιου, με ένα στεφάνι σχεδιασμένο στην άκρη. Είναι το ίδιο σχέδιο που κάλυπτε το πάτωμα του

γραφείου κατά την προεδρία του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Στη θέση των σκουρόχρωμων, μπορντό κουρτινών που έκαναν τον χώρο πιο ζεστό («cozy» όπως λένε οι Αμερικανοί) τοποθετήθηκαν νέες, λαμπερές, χρυσές κουρτίνες. Ο κ. Τραμπ άλλαξε επίσης κάποια έπιπλα στον χώρο, αλλά αποφάσισε να κρατήσει το επιβλητικό γραφείο που βρίσκεται άθικτο τις τελευταίες δεκαετίες, όπως παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την αίθουσα το βράδυ της Παρασκευής, για να καταγράψουν τις πρώτες εργασίες του νέου προέδρου.

Correction; it's not the Bush II pattern it's the old Reagan rug used between 1981 and 89. pic.twitter.com/6Hka7pGCcW

Jack Evans (@jackcevans) January 21, 2017

Ο κ. Τραμπ είχε αποφασίσει από τον Νοέμβριο, μετά την εκλογική του νίκη, ότι την ημέρα που θα έμπαινε για πρώτη φορά ως πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο θα επέστρεφε η προτομή του ιστορικού ηγέτη της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ο προκάτοχός του είχε αποφασίσει να μεταφέρει την προτομή έξω από το γραφείο, προκαλώντας αντιδράσεις από τη βρετανική πλευρά. Κάποιοι είχαν θεωρήσει ότι ο κ. Ομπάμα σνόμπαρε τον ιστορικό σύμμαχο των ΗΠΑ. Αλλά ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι «αν δεν αλλάζεις τη θέση των προτομών, φαίνονται λίγο πνιγμένες».

Στη θέση της είχε τοποθετήσει την προτομή του αγωνιστή για τα πολιτικά δικαιώματα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. «Καθώς είμαι ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρώ ότι είναι ιδανικό να έχω την προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο γραφείο μου, ώστε να μου υπενθυμίζει τους αγώνες που έδωσαν πολλοί άνθρωποι, επιτρέποντάς μου, κατά κάποιον τρόπο, να έχω το προνόμιο να βρίσκομαι σε αυτό το γραφείο».

Σε επίσκεψή του στο Οβάλ Γραφείο, επί προεδρίας Ομπάμα, ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ τιμά την προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (White House)

Μέχρι την Παρασκευή, όπως έδειξε φωτογραφία που έβγαλε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, η προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν ακόμη εκεί.

Μπορεί να γίνουν κι άλλες αλλαγές. Αλλωστε, προβλέπονται κρατικοί πόροι για την ανακαίνιση του γραφείου και τη συντήρηση των επίπλων. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα του προέδρου να κάνει αλλαγές με δικά του έξοδα. Οπότε, καταλαβαίνετε…

The post Ο Τραμπ έντυσε στα χρυσά το Οβάλ Γραφείο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα